Division 1

Klassiska laget siktar högt: ”Tillbaka till division 1”

Gamla klassiska Gislaveds SK gick i konkurs efter en miserabel säsong i fjol. Ur det skapades GSK Hockey som började om i division 3. Man lyckades behålla flera viktiga spelare, däribland Patrik Linander och Rickard Hoffren. Dessutom tog rutinerade Rolf Nielsen över som tränare. Säsongen fortlöpte med ett godkänt resultat. Man missade alltrean med en hårsmån och var i fortsättningsserien endast tre poäng från en kvalplats till division 2.

Vi tog oss ett snack med Mattias Augustsson i GSK Hockey:s sportgrupp.

– Efter omständigheterna gick det helt okej. Det stora fokuset låg på ekonomin. Föreningen kunde redovisa ett plusresultat på 425 000 kronor, säger han till riktighockey.se

I år har man alla redan förlängt kontrakten med Patrik Linander, Rickard Hoffren, Denis Suvajac, Robin Holmqvist, Didrik Bjelke, Marcus Larsson med flera. Och det snackas om att man vill ta sig tillbaka till division 2 med hjälp av en del hemvändare. Det har under en längre tid pratats om Ludvig Boquist, Eric Andersson, Alexander Wetterstrand och Gottfrid Bolin. För ett par dagar sedan hörde jag även att målvakten Robert Johansson valde att lämna Skillingaryd för just GSK Hockey. Mattias Augustsson berättar mer.

– I dagsläget har ingen hemvändare skrivit på något kontrakt, men vi för en dialog med samtliga.

Hur ser målsättningen ut inför nästa säsong och framtiden?
– Målsättningen nästa säsong är att vara med i kvalet mot division 2, och väl där kan allt hända. Det långsiktiga målet är att ta sig tillbaka till division 1. Men med en stor del egna spelare i truppen.

GSK Hockey går en intressant framtid till mötes, det råder det ingen tvivel om.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Milos Pusac hoppas att han snart kan spela för det serbiska landslaget. Foto: Privat
Division 2

Han siktar på spel – i serbiska landslaget

Gislavedsspelaren Milos Pusac hoppas att han inom kort kan representera det serbiska hockeylandslaget. "Det hade varit grymt stort – även om de inte håller samma klass som Sverige", säger Pusac till Riktighockey.se.

GSK-spelaren Milos Pusac, har sina rötter i Serbien – nu siktar han på spel i Serbiens landslag. De har under en längre tid haft kontakt med varandra och Pusac hoppas att han kommer kunna representera dem under VM 2018.

– Jag har haft kontakt med dem i ett bra tag. De vill att jag ska spela där. Det enda jag behöver fixa är ett serbiskt pass men mina föräldrar är därifrån så det ska inte vara så svårt. Däremot är det en lång process för att få ett serbiskt pass efter de inte är med i EU. De vill även att jag ska spela med deras lag som huserar i den ungerska högstaligan, berättar Milos Pusac för Riktighockey.se.

Hur går processen till?
– Det är massa papper som måste fixas. Jag måste åker ner till Serbien och hämta ut papper som jag har där. Sedan måste jag själv lämna in papperna på serbiska konsulatet. Det kan 3-6 månader men jag hoppas att det går snabbare. Egentligen skulle jag vilja spela VM nu i vår men det lär inte hinna lösas innan dess.

Hur stort vore det för dig att representera Serbiens landslag?
– Det var vore riktigt stor. Jag har ju serbiska rötter och ser mig mer som en serb än en svensk. Jag pratar flytande serbiska och är väldigt ortodoxt troende. Det hade varit grymt stort även om det inte är i samma klass som Sverige.

Milos Pusac flyttade under sommaren till Vänersborg men sedan en dryg månad är han tillbaka i moderklubben Gislaved. Något som han förklarar så här:

– Jag fick inte den speltid jag ville ha. Det fick jag i 5-6 matcher och gjorde då tio poäng, så jag visade att jag kunde leverera. Men tränaren såg mig som en spelare i fjärdefemman och det ville inte jag. Men annars var allt bra där – stor eloge till föreningen.

Får vi se GSK gå upp i Hockeytvåan?
–Ja, jag tycker att vi har bra chanser. Topp fyra i Alltrean ska vi lösa.

Division 2

Jonstorp värvar målvakt från SHL-klubb – HA74 förlänger med nyckelspelare

Jonstorp har, enligt klubbens hemsida värvat den 19-årige målvakten Victor Carlsson från Rögles J20-lag. Eftersom de själva inte kommenterat något kring värvningen är det svårt att vidareutveckla det men det bör vara en målvakt av helt okej division 2-kaliber. Carlsson med Tyringe som moderklubb hade en räddningsprocent på drygt 87 den gångna säsongen.

Mer Jonstorp, enligt källor till oss, har backen Sakarias Andersson valt att bryta sitt kontrakt med klubben. Exakt vad det beror på är oklart. Sakarias ryktas nu vara nära en återkomst i GSK Hockey.

Under onsdagen stod det klart att speedige forwarden Gustav Borglin förlänger sitt kontrakt med HA74. Den division 1-meriterade 24-åringen stod för totalt 31 poäng under fjolårssäsongen.

Därmed är det väl ytterst tveksamt ifall Kristian Frisk ansluter till Sävsjö-laget. Under gårdagen hörde jag rykten om att Frisk faktiskt lägger skridskorna på hyllan.

Division 2

GSK Hockey fortsätter satsningen – hämtar hem trio

GSK Hockey startade som bekant om i division 3 i år. Nu står det klart att GSK värvar hem en talangfull trio. Och alla tre värvas från Nittorp.

Den som utmärkte sig mest och bäst i fjol, var 20-årige centern Ludvig Boquist, som noterades för 16 mål och 20 assist på 36 matcher i fjol. Forwarden Gottfrid Bolin, en annan 20-åring, återvänder även han till GSK.

– Jag har ett bra jobb här hemma och det ska bli kul att få hjälpa moderklubben igen. Dessutom lockar det att få vara med på resan GSK har startat, säger Boquist till riktighockey.se

Backen Eric Andersson, 21, inledde säsongen i Sävsjö-klubben HA74 innan han skiftade till Nittorp. Även han blir ett viktigt tillskott för GSK.

GSK Hockey får nog räkna med att favoritskapet i division 3 den kommande säsongen.

Division 1

Det rör på sig i Borås – före detta division 2-spelare klar som tränare för division 1-lag

Vi börjar med Borås HC som blev degraderade till division 3 – trots att man värvade in flera starka namn till kvalet. I stället drog Stenungsund det längsta strået och kommer till hösten att spela i division 2.

Sedan dess hade det varit i det närmaste dödstyst från Borås. På deras hemsida kan man läsa att Mats Gustafsson är klar som tränare och i Borås Tidning kan man läsa detta. Utöver det har man hittills tre spelare på kontrakt och man hoppas fortfarande på en friplats till division 2.

Till nästa sak. Eric Karlsson som i höstas aviserade att han lägger skridskorna på hyllan är nu klar som assisterande tränare för Vimmerby Hockey. Det uppger Dagens Vimmerby. Karlsson är ursprungligen från Vimmerby men har spelat i både Gislaveds SK och Boro/Vetlanda i hockeytvåan. En spännande rekrytering, det verkar vara en klok kille.