Division 2

Här är hockeytvåans tio tyngsta tapp

1. Anton Svensson, Jonstorp
Tog efter många år i Jonstorp slutligen chansen i division 1-laget Helsingborg ett par mil söderut. Har de senaste säsongerna varit en av hockeytvåans bästa målvakter och är en av få som behärskar spelet med klubba och puck. Oersättlig!

2. Felix Andersson, Kållered
Har stått för makalösa 177 poäng i Kålleredströjan de fyra senaste säsongerna. Har i år valt att gå till division 3-laget Lerums BK. Oklart varför. Ett tapp som förmodligen svider ordentligt för Kållered som sedan tidigare ser svaga ut.

3. Victor Wallin, Värnamo/HA74
Kommentar överflödig? Har öst in poäng vart han än spelat. I fjol stod han för 43 poäng i Värnamotröjan och ytterligare sju hos HA74. Ska i stället spela i division 4 i vinter! Vilket lag norpar honom till sluttampen av säsongen?

4. Marcus Schelin, Motala
Valde att gå till värsta rivalen Mjölby. Blytungt tapp för Motala och är ett namn som helt enkelt inte går att ersätta enligt undertecknad. Rutin i massor.

5. Andreas Besterman, Mjölby
Ungdomslandslagsmeriterade 26-åringen har valt att lägga skridskorna på hyllan. Har sju raka säsonger i Mjölbytröjan där han varit ovärderlig. Har noterats för sanslösa 276 poäng under sin tid i Mjölby. Blir inte lätt att ersätta.

6. Sebastian Ström, Jonstorp
SHL- och allsvenskt meriterade Sebastian Ström har spelat tre säsonger för Jonstorp där han dessutom varit lagkapten. Kanske ingen poängmaskin men en lagpappa som betytt väldigt mycket för Jonstorp. Är ingen man kan ersätta.

7. Viktor Torstensson, HA74
Valde efter flera säsonger i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan spel i HA74 för två säsonger sedan. Snittade ganska exakt ett poäng per match men var betydligt mer än en poänggörare i Sävsjö-laget. Återfinns numera i HA74:s sportgrupp.

8. Martin Pärna, Värnamo/Mjölby
Avslutade säsongen med kval till Hockeyettan hos Mjölby. Vänder nu hem till moderklubben Halmstad HF. Stod för 45 poäng i Värnamo, varav 19 mål. Den kvicke forwarden har gjort sig förtjänt av chansen i Hockeyettan.

9. Tommie Samuelsson, Olofström
Den defensiva sheriffen har efter sju säsonger i Olofström bestämt sig för att sluta. 30-åringen har betytt oerhört mycket för OIK och Samuelsson har inte varit rolig att möta i sarghörnorna.

10. Jonny Ågren, Kalmar HC
Spelade förvisso i division 3 i år – men kommer med på listan ändå. Rutin i överflöd och stod för 28 poäng på blott tolv matcher i grundserien. Gjorde sedan ytterligare fem av Kalmar HC:s 27 mål i kvalserien. Den här typen av spelare är förstås oersättlig.

Bubblare: Viktor Nilsson (Olofström), Sebastian Mårtensson (Sörhaga/Alingsås), Andrew Deters (Motala), Henrik Gustafsson (Boro/Vetlanda), Carl Holmberg (Trollhättan), Niclas Mårtensson (Sörhaga/Alingsås), Johan Holmberg, (Hovås).

 

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Division 1

Vi tippar kvalserien

I eftermiddag drar det igång. Riktighockey.se tippar hur vi TROR att kvalserien mot Hockeyettan kommer att sluta.
 1. Halmstad Hammers
  Kommer från division 1 och har i vårt tycke ett kompetent lag på pappret. Lär troligen vinna serien, mycket tack vare att de kommer med ett helt annat tempo i sig.
  Poängkung: Martin Pärna.
 2. Mjölby HC
  Har dominerat i Hockeytvåan under vintern. Nu gäller det för MHC som förfogar över flera klasspelare som David Bremer, Christian Andersson-Gran och Victor Carlsson.
  Poängkung: David Bremer.
 3. Kalmar HC
  Här misstänker vi att det kan bli jämnt skägg. Men Kalmar HC har en betydligt bättre bredd och spets än lagen som vi placerat nedan. Lär ha fullsatt under de flesta av sina matcher – vilket ger en sjätte utespelare emellanåt.
  Poängkung: Jarkko Oikarinen.
 4. HA74
  Tog sig efter många OM och MEN vidare till kvalserien, men det krävdes en hel del dramatik. Hade i vårt tycke behövt förstärka med något extra innan fönstret stängde och har inte riktigt bredden som krävs.
  Poängkung: Jonas Pontusson.
 5. Värnamo GIK
  Har egentligen skrällt sig fram till kvalserien. Var nog ingen som hade räknat med det förutom de själva. Nu tror vi dock att det tar stopp. Blir ett ”se och lära-år” för Tigers som tar ytterligare kliv nästa säsong med Anders ”Fanta” Karlsson i båset.
  Poängkung: Pierré Nilsson Grans

Foto: Vetlandaposten
Division 2

Vi tippar play off

Äntligen är det dags. På onsdagskvällen drar play off mot Hockeyettan igång. Vi har tippat hur vi tror att matcherna kommer sluta.

Mjölby HC–Vänersborgs HC 1
Mjölby vann Alltvåan storstilat – och Vänersborg fortsättningsserien. Det här vinner Mjölby i två raka matcher. Allt annat vore en stor skräll enligt oss. 2–0 i matcher.

Mörrum GoIS–Kalmar HC 1
Troligtvis den mest svårtippade omgången av de alla. Mörrum har blandat och gett medan nykomlingarna Kalmar HC krossade allt motstånd i fortsättningsserien. Men med tanke på att Mörrum spelat flera tuffa matcher under Alltvåan tror vi att de är mer ”förberedda”. 2–1 i matcher.

Ulricehamns IF–Värnamo GIK 1
Även den här omgången är oerhört svårtippad. Ulricehamn har dock 3–1 i matcher på Värnamo under säsongen och har fyllt på laget med Niklas Svensson och Jonatan Lundin Everlund. Känns som att Värnamo efter en stundtals väldigt stark Alltvåa är inne i en lite svacka. 2–1 i matcher.

HA74–Trollhättans HC 1
Nog för att Trollhättan har plusstatistik på Sävsjö-gänget, men detta vinner HA74. Deras offensiv är högklassig och det blir tungan på vågen i den här play off-omgången. 2–1 i matcher.

 

 

Matchen HA74–Mjölby sägs ha varit en av omgångens bästa. Foto: Fredrik Johansson/Vetlandaposten
Division 2

Vi summerar söndagens omgång

Precis som förra söndagen summerar vi Hockeytvåans tredje omgång. Vi utser flopparna och de hetaste.

Alltvåan:

HA74–Mjölby HC 3–4
Målen, HA74: Olof Svensson, Robin Carlsson, Conny Berggren.
Målen MHC: Marcus Schelin 2, Mattias Alvarsson, Christian Andersson-Gran.
Publik: 373.

Boro/Vetlanda–Bäcken HC 7–1
Målen, Boro: Evan Macintosh 2, Thomas Josefsson 2, Linus Karlsson, Max Bergqvist, Herman Roth.
Målen, BHC: Joakim Molin.
Publik: 326.

Värnamo GIK–Trollhättan HC
Målen, VGIK: Kalle Berggren 2, Alexander Heiel, Erik Lidqvist, Joakim Rosén.
Målen, THC: Tyler Prendergast, Jonas Lönn.
Publik:
404.

Ulricehamns IF–Mörrum GoIS 2–4
Målen, UIF: Dennis Landgren, Patrik Andersson,
Målen, MGOIS: Hampus Melén 2, Fredrik Edvarsson, Felix Heljemo.
Publik: 323.

Omgångens hetaste: Boro/Vetlanda – wow! Krossade topptippade (av oss) Bäcken med hela 7–1. Har nu gjort elva mål på de tre inledande matcherna och visar att de kommer bli att räkna med framöver. Detsamma gäller Mörrum som tog sin tredje raka seger, den här gången mot Ulricehamn – nu toppar de Alltvåan.

Omgångens flopp: Bäcken HC. Vad händer? Tre raka förluster och minus 14. Vill till att de steppar upp framöver.

Noterbart: Mycket fin publiksiffra i Värnamo. Hela 404 personer hade tagit sig till Aplarinken – och i samtliga matcher kom det över 300 åskådare!

Vårserie A:

Töreboda HC–Hovås HC 2–1
Målen, THC: Erik Carlsson, Martin Andersson.
Målen, HHC: Calvin Smith.
Publik: 75.

Sörhaga/Alingsås–Tibro IK 1–2
Målen, S/A: Emil Persson.
Målen, TIK: Stanislav Vasiliev, Hugo Ekman.
Publik: 130.

Vänersborgs HC–Kungälvs IK 6–4
Målen, VHC: Marko Sretovic 2, Sebastian Mårtensson, Måns Lindqvist, Marcus Lundin-Andersson, Niclas Mårtensson.
Målen, KIK: Johan Garpsäter 2, Jesper Hagren, Jonathan Svensson.
Publik: 319.

Stenungsunds HF–Kållereds SK 3–4 efter förlängning
Målen, SHF: Pontus Thorén, Jonas Olsson, Felix Andersson.
Målen, KSK: André Grönros, Christoffer Lindqvist, Christopher Persson Smith, Alex Sager.
Publik: 195.

Omgångens hetaste: Vänersborg har något avgjort detta nu. Fem poäng före Töreboda som tog över andraplatsen från Kungälv i tabellen.

Omgångens flopp: Publiksiffrorna. Endast 75 personer tog sig till Töreshov. Till Alingsås tog sig 130 personer. Tråkigt.

Noterbart: Stenungsunds Pontus Thorén toppar poängligan efter tre omgångar.

Vårserie B:

Jonstorps IF–Motala AIF 3–4 efter straffar
Målen, JIF: Christoffer Malm, Sebastien Bollue, Filip Böcker.
Målen, MAIF: Ivan Dunayev 4.
Publik: 198.

Kalmar HC–Lund Giants 5–1
Målen, KHC: Marcus Kvillner, Daniel Rosenquist, Jarkko Oikarinen, Simon Israelsson, Emil Ågren.
Målen, Giants: Emil Turesson.
Publik: 547.

Olofströms IK–Alvesta SK 1–0
Mål, OIK: Mattias Andersson.
Publik: 295.

Åstorps IK–Osby IK 1–6
Mål, ÅIK: Fredrik Göransson.
Målen, OIK: Kevin Ray 2, Lauri Vanninen, Jared Henderson, Christoffer Ljungdahl, Oskar Johansson.
Publik: 123.

Omgångens hetaste: Kalmar HC tog sin tredje raka seger och ska ha all heder för det – MEN Ivan Dunayevs fyra mål mot Jonstorp sticker så klart ut lite extra.

Omgångens flopp: Åstorp verkar vara totalt iskalla. Ny förlust mot Osby och nu har de släppt in 18 mål på tre matcher. Kommer med största sannolikhet få kvala sig kvar i Hockeytvåan.

Noterbart: Olofström smyger med i toppen och har lika många inspelade poäng som Jonstorp. Men de är alltjämt fyra poäng efter serieledande Kalmar.

HA74 kommer slåss i toppen av Alltvåan. Foto: Vetlandaposten
Division 2

Vi rankar lagen i Alltvåan

HA74 smygstartar premiären i Alltvåan redan under lördagen när de tar emot Trollhättans HC på hemmais. Ett lag som spelar med en härlig fart. De kommer definitivt slåss i toppen av tabellen.

Lag: HA74
Tabellplacering: 3
Motivering: HA74 är ett lag med en ruggigt fin offensiv. Lagen som mött de i grundserien vittnar om att de spelar med en sjuhelvetes fart, vilket gett endel lag stora problem. Det hela slutade med en andraplats – en poäng före antagonisten, Boro. Har prickat rätt med flera värvningar och kommer absolut slåss i toppen av tabellen.
Håll ögonen på: Förfogar över ett av Hockeytvåans absolut bästa powerplay. Hade över 34 procent i grundserien – där de många gånger söker Olof Svensson eller Robin Carlsson på skott.
Poängkung: Gustav Andersson 33 poäng (13+20).
Poängbäste back: Marcus Korutschka 22 poäng (6+16).
Bäste målvakt: Calle Josefsson 91,38%.
Buse: Marcus Korutschka 53 minuter.
Publiksnitt: 355, Sävsjö Ishall.

Foto: Stenungsund Stingers
Division 2

Jumbon fortsätter värva – poängkung klar

Stenungsund fortsätter att värva inför fortsättningsserien. Näste man som är klar för klubben är en forward från Lerum.

Stenungsund har på nytt värvat inför fortsättningsserien som drar igång i helgen. På onsdagen gjorde de klart med poängkungen, Felix Andersson, som närmast kommer från division 3-laget Lerums BK. Där har han gjort totalt 38 poäng på de 13 matcher han spelat.

Men Andersson är inte helt okänd i Hockeytvåan. Han har i flera säsonger varit en pålitlig poängplockar i såväl Bäcken som Kållered. Så sent som i fjol noterades han för hela 53 poäng.

– Det är en klasspelare, han vet var målet är, säger klubbens sportchef, Jörgen Norberg, till Riktighockey.se.

Stenungsund ser allt mer intressanta ut och blir definitivt att räkna med – trots att man startar om med noll poäng.