Division 2

Veckans sillytugg – här är rubbet

Enligt uppgifter till Riktig Hockey är den 26 år gamla forwarden Wictor Adolfsson Hedlund klar för Bäcken. Han kommer närmast från Hanhals där han var med och spelade upp laget i Hockeyettan.

Han har tidigare erfarenhet från division 1-spel med Grästorp och noterades den gångna säsongen för 33 poäng i grundserien och sedan ytterligare nio poäng i kvalet mot Hockeyettan. Det råder ingen som helst tvivel om att det här är en klassvärvning av Bäcken.

Bäckens sportchef Robin Fors har inte velat kommentera värvningen.

Vi tuggar vidare – Lunds back Fredrik Troberg kommer med största sannolikhet att lägga skridskorna på hyllan.

– Med 99 procents säkerhet kommer jag att sluta. Jag har inte motivationen som krävs längre. Men alla i Lund har varit helt fantastiska. Min motivation var redan sådär i fjol. Hockeyn tar mycket tid och då måste man gå in hundra för det, säger Troberg till Riktig Hockey.

Mer Lund, enligt lagets hemsida har man gjort med 21-årige målvakten Ernst Adebo Roos. Han verkar inte ha spelat någon hockey alls under den gångna säsongen men spelade innan dess division 2-hockey i Spånga. Ska vi förmoda att studier lockat ner honom? Dessutom verkar Emil Thuresson, Sylvester Hjerpe och Freddie Jigmalm vara klara för en ny säsong enligt källor till oss.

Enligt Jonstorps hemsida är både Mattias Bäckström och Filip Böcker klara för en ny säsong i ”Tigrarna”. Där är framför allt Bäckström oerhört viktig för laget.

Ett par mil åt andra hållet uppges Åstorp vara överens med en kompetent målvakt vid namn Linus Åhgren. 25-åringen spelade den gångna säsongen divison 2-hockey i Grums men har tidigare spelat collegehockey i USA i flera år. Ett jobb ska vara den lilla detaljen som saknas där.

Ett par mil norrut står det klart att Christopher Ljungdahl gör comeback i Osby efter ett års uppehåll. Dessutom har Simon Zerai förlängt sitt kontrakt.

I Värnamo ska 25-årige Kalle Berggren skrivit på ett nytt kontrakt. Viktigt för Värnamo att få behålla honom då han noterats för över 20 poäng de tre senaste säsongerna.

Lite division 3, Anton Stålnacke har valt att skriva på för en ny säsong med Borås HC. Grymt viktigt för dem att förstärka med sådan poängspelare som Stålnacke faktiskt är.

Ännu mer division 3. Skillingaryd ska enligt rykten ha gjort klart med två nordamerikanare. Det ska handla om målvakten Cody Dray samt backen Nick Spindola. Bägge kommer närmast från juniorligan GMHL.

Jag hör rykten om att Nybro Flames kommer att plocka in flera utländska namn till säsongen? Om det stämmer helt och hållet ska jag låta vara osagt. Men ingen rök utan eld, eller? Dessutom har man förlängt kontraktet med duktige Victor Lindén som vann den interna poängligan på 25 poäng som 18-åring. Borde vara något lag högre upp som nappat där? Nykomlingen som ligger ett par mil i från borde ställt frågan kan man tycka.

IK Guts fortsätter att brandskatta Valdemarsvik på spelare. Kommer de ens få ihop ett lag i år? Tråkigt för orten Valdemarsvik i så fall som den senaste säsongen faktiskt nådde kvalspel till hockeytvåan.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Jonstorp spelar i eftermiddag mot Kalmar HC. Foto: Anders Bjurö
Division 2

Inför avgörandet – då pikar motståndet Kalmar HC

I eftermiddag ska Hockeytvåan avgöras. Mellan Jonstorp och Kalmar HC spelas en avgörande match om vilka som tar femteplatsen (som är väldigt viktig)/når Alltvåan – då pikar Mathias Mauritzon motståndet: "Det går inte att Eliteprospect-värva ihop ett lag", säger han.

Det har blåst kring Kalmar HC de två senaste dagarna sedan man sparkat tränaren Stefan Fredriksson. På söndagseftermiddagen spelar de borta i Skåne mot Jonstorp. Efter snacket på sociala medier de senaste dagarna vill Jonstorpsforwarden, Mathias Mauritzon, elda igång tillställningen.

– Det går inte att Eliteprospect-värva ihop ett lag och gå upp i division 1. Man måste ha lagkänsla och vilja kriga för varandra, det går inte att vara nöjd över att man tjänar lite pengar. Jag har erfarenhet av att två avancemang till Hockeyettan och vet vad som krävs för att gå upp. Kalmar har inget att komma med, säger Mathias Mauritzon och fortsätter:

– Förra matchen kom de ut med ett hårt och fysiskt spel, vissa av deras spelare betedde sig illa på isen också. Nu är vi förberedda och vi vet att vi är det bättre laget. De kan börja planera för att spela i fortsättningsserien.

Tänk om du får äta upp det här nu?
– Ja, det finns alltid en risk. Men den är väldigt liten.

Mauritzon vill dock hylla Kalmar HC:s senaste tillskott på forwardssidan, Craig Gallo.

– Värvningen av Gallo är väldigt bra. Otroligt bra kille att ha i ett lag och en duktig hockeyspelare, säger Mauritzon.

Vid 18.30-tiden i kväll har vi svaret om hur landets hetaste(?) division 2-serie kommer att sluta.

 

 

Kalmar HC:s ordförande talar ut. Foto: Tove Dolff
Division 2

Kalmar HC talar ut om turbulensen: ”Merparten saknade förtroende”

Kalmar HC valde på fredagen att sparka tränarna, Stefan Fredriksson och Magnus Johansson. Dagen efter berättar klubbens ordförande om det hela för Riktighockey.se.

Det small ner som en bomb på fredagskvällen och till en dels stora förvåning valde en av Hockeytvåans nykomlingar, Kalmar HC, att sparka sina tränare, Stefan Fredriksson och Magnus Johansson. Redan under fredagskvällen gick snacket i sociala medier och på lördagen har det fortsatt. Riktighockey.se har pratat med Kalmar HC:s mycket sympatiske ordförande och tillfällige tränare, Tobias Johansson.

– Det är personer i sociala medier som skapat turbulensen genom att tycka och tänka utan att någon direkt bakgrund eller insikt om det beslutet som föreningen har tagit. Då är det lätt att haka på och sedan har du en snöbollseffekt av det. Beslutet att justera på tränarsidan berodde på att merparten av vår spelartrupp saknade förtroende för våra tränare. Samtidigt har vi tillsammans inte fått ut det vi önskat av laget, säger Tobias Johansson och fortsätter:

– Vi har ett ansvar att agera när en sådan situation uppstår, det hade varit tjänstefel att sitta ned och inte agera utifrån det. Det snackas om hybris men det handlar ingenting om det. Men jag vill vara tydlig med att vi har en trupp av spelare som nu måste höja sig. Det finns alltid ett ansvar hos var och en.

Hur stort ansvar bär ni som byggt truppen?
– 
I grund och botten bär alla ett ansvar för allt som sker i och runt föreningen. Det gäller att vara självkritisk och hela tiden försöka göra saker bättre. Men jag tycker fortfarande att vi har ett väldigt bra lag, saknas det någon pusselbit som vi anser behövas kommer vi överväga alternativen för att stå ännu bättre rustade inför framtiden. Det är halva säsongen kvar, det får man inte glömma.

Hur stort misslyckande skulle det vara att missa Alltvåan?
– Jag vill inte prata i termer av fiasko. Säsongen är inte över för att vi missar Alltvåan. Gör vi det har vi nya spelregler att anpassa oss efter. Då får vi ta bakvägen i stället och förutsättningarna som finns där.

Du kommer vara tränare med bland andra Roger Nyström (sportchef i klubben) är det en långsiktig lösning?
– 
Nej det är ingen långsiktig lösning. Vi för en dialog med flera intressanta namn som vi tror skulle passa perfekt in i den profil av tränare vi söker.

Kalmar HC möter imorgon Jonstorp i en avgörande match om att nå Alltvåan eller ej. Dock krävs det att Mörrum förlorar sin match mot Alvesta.

Pontus Thörnberg lämnar Bäcken. Foto: Bäckens HC
Division 2

Forward lämnar Bäcken – för östkusten

Forwarden Pontus Thörnberg lämnar Bäcken – nu uppges han vara på väg till Kalmar HC. Dessutom lämnar backen Victor Fagerberg laget.

20-åringen Pontus Thörnberg anslöt till Bäcken i fjol efter flera säsonger i HV71:s verksamhet. Han imponerade och stod för 25 poäng. I år har poängskörden varit skralare och han har noterats för sex poäng på 16 matcher. Nu står det klart att Thörnberg lämnar Bäcken.

– Pontus kommer att lämna oss efter jul. Han lämnar inte på grund av sportsliga grunder utan hans tjej ska spela elitfotboll i Kalmar. Var han spelar är oklart dock, säger Bäckens sportchef, Robin Fors, till Riktighockey.se

Pontus Thörnberg har varit i kontakt med Kalmar HC som har en bred forwardsuppsättning i och med att Craig Gallo och Jimmie Svensson nyligen skrivit på för klubben. Vi får se vilket lag på östkusten som får ta del av 20-åringens tjänster.

Som om inte det vore nog kommer även backen, Victor Fagerberg, att lämna Bäcken. Där uppges en klubb i närområdet ligga nära till hands. 22-åringen har på sina 15 matcher noterats för fyra poäng.

– Det är absolut inga hard feelings från varken vår eller Victors sida, Victor har gjort det jättebra och fått bra med speltid hos oss men väljer att spela i en annan klubb då han har sin bekantskapskrets på ett annat håll, säger kommenterar Robin Fors.

Enligt uppgifter ska han i stället skriva på för Hovås.

Bäcken uppges i sin tur har något riktigt roligt på gång – vi lär få anledning att återkomma till det.

Foto: Anders Bjurö
Division 2

Vi tippar kvällens samtliga matcher

Lite matcher på alla håll och kanter – dessutom vankas det flera derbyn. Vi har försökt förutspå hur matcherna slutar.

Division 2 Södra A:

Vänersborgs HC–Trollhättans HC 2
Trollhättan vinner återigen derbyt. De har enligt oss en bredare trupp – trots att lagkaptenen Markus Twillman missar matchen. Detta lär bli hett, blir det en siffra på över 1 000 personer?

Ulricehamns IF–Bäckens HC 2
Bäcken är i grund och botten ett bättre lag och vinner det här trots att formen har vacklat lite på slutet. Här bjuder Ulricehamn på fri entré i Lassarinken – vågar vi hoppas på en siffra runt 700-800?

Hovås HC–Tibro IK X
Många lag chockas av den lilla rinken i Hovås. Tibro får det svårt att få med sig alla tre poängen hem.

Division 2 Södra B:

Mjölby HC–Motala AIF HK 1
Mjölby är ett bättre lag på samtliga positioner. Motala ska normalt sett inte ha en chans – men ett derby är ett derby. Här tror vi dock att Mjölby drar det längsta strået.

Olofström IK–Osby IK 2
Ännu ett derby, galet roligt! Osby slog Kalmar hemma senast (starkt). Vi tror att den positiva trenden fortsätter och de tar en ny trea mot ett svagt Olofström.

Division 3 Södra B:

HC Lidköping–Borås HC 2
Borås har redan säkrat seriesegern – i kväll blir det en ny storseger.

Tidaholms HF–IFK Falköping 2
Bottenmöte i seriens sista omgång. Tidaholm är allt annat än bra. Detta vinner Falköping.

Skara IK-Nittorps IK 2
Direkt avgörande match om vilka som tar sig till Alltrean. Nittorp har nyligen förstärkt med Victor Wallin – det blir den stora skillnaden. Inte nog med det – även Marcus Söderkvist förstärker Nittorp. Även här bjuds det på fri entré i kväll!

Division 3 Södra C:

Varberg HK 2–Partille HK 2
Betydelselös match. Tar Varberg med några spelare från sitt ”a-lag”?

 

 

Division 2

Klasspelare gör comeback

Joakim Larsson har en diger meritlistan och var bland annat med och spelade upp Växjö Lakers i SHL. Sedan ett par år bor han i Helsingborgsområdet och har de två senaste säsongerna spelat för Åstorp. Inför den här säsongen lade han skridskorna på hyllan – men nu står det klart att han gör comeback, detta enligt uppgifter till Riktighockey.se.

Det ryktas även om att Åstorp har mer saker på gång. Men det får vi återkomma till.