Division 3

Vi tippar division 3

Division 3 Södra D:

1. GSK Hockey
Klubben startades förra året då Gislaveds sportklubb gick i graven på grund av en taskig ekonomi. I år har de spetsat till truppen ytterligare med en del hemvändare i form av fyra spelare som förra året representerade Nittorps IK i Hockeytvåan. Hela laget förutom en något svag målvaktsida är av bra division 3-klass och bör utmana Nässjö.
Poängkung: Ludvig Boquist
Målkung: Patrik Linander

2. Nässjö HC
Nässjö var förra året ett strykgäng i Hockeytvåan och klarade ej att kvala sig kvar. I årets upplaga av Nässjö finns knappt en handfull spelare från förra året utan i stället är de flera hemvändare som har kommit tillbaka för att ta tillbaka Nässjö i Hockeytvåan. Tyngst av hemvändarna är Jens Williamssson med sina 39 poäng i tvåan förra året. Enda svagheten jag kan se är en tunn backsida samt något oprövade målvakter på seniornivå.
Poängkung: Jens Williamsson
Målkung: Jens Williamsson

3. IK Guts
Efter en säsongsuppehåll från seriespel har Guts värvat friskt i sommar och lär bli att räkna med, Gustav Gardell och Ola Svanberg sticker ut mest bland värvningarna. Gustav håller hög division 1-klass och är han bara spelsugen kan han avgöra på egen hand. Ola är något avdankad men han besitter ett väldigt fint spelsinne. Enda varningen för att Guts inte ska bli ett topp lag är motivationen hos spelarna. Finns motivationen kommer Guts med största sannolikhet vinna serien.
Poängkung: Gustav Gardell
Målkung: Gustav Gardell

4. Waldermarsvik IK
Var förra året ett riktigt bra division 3-lag.De kunde slå vem som helst i serien och gjorde också ett ganska bra kval. Vore det inte för att Just Kalmar var i samma serie kunde man möjligtvis ha fått se Valdemarsvik i Hockeytvåan i år. I årets upplaga har man dock tappat ett gäng duktiga spelare, Gustav Gardell och Ola Svanberg, gick ju till konkurrenten IK Guts som startade upp ett A-lag igen efter ett års uppehåll. Man har fortfarande tillräckligt bra spelare för att ligga på en stabil mittenplacering men ser ej hur man ska kunna utmana om förstaplats.
Poängkung: Thomas Jörbrink
Målkung: Thomas Jörbrink

5. Skillingaryd IS
De tre lagen i toppen kan slåss om vilken plats som helst men jag ser nog att Skillingaryd tyvärr saknar det där lilla extra för att kunna blanda sig in i topp tre-striden. Man har visserligen några skickliga lirare i form av Axel Thulin och Jimmy Hansson samt några till men sedan är glappet alldeles för stort.
Poängkung: Jimmy Hansson
Målkung: Axel Thulin

6. HC Wettern
Det finns inte så mycket info om laget. Hemsidan kommer jag inte in på i skrivande stund – och finns ingen info om laget på Eliteprospects. Därför gick jag in på Swehockey och kikade på laget som inte verkar bättre i år än de var I fjol. Ser tyvärr alldeles för tunt ut för att tippas på en annan plats än botten. Det har dessutom ryktats om att laget ska läggas ner!?
Poängkung: Gustav Österberg
Målkung: Christopher Steilinger

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Övrigt

de värvar från SHL-klubb

Jonstorp har under dagen gjort klart med fyra nya spelare och det handlar om:

Forwarden Simon Rosengren och backen Felix Jansson som närmast kommer från degraderade Åstorp.

man hämtar även två stycken från j20.

Backen Oskar Arvidsson kommer från Rögles J20 och från Halmstads J20 Måns Arvidsson

man har också skrivit nya kontrakt med en rad spelare

MV  Victor Carlsson
Backar
Filip Böcker, Dennis Svensson, Christoffer Nygren, Vilhelm Ahlqvist

FW
Sylvester Hjerpe, Anthon Hernod, Mathias Mauritzon, Carl Lindqvist, Jacob Persson, Mikael Leskinen

kan man fylla på med ytterligare spets på målvaktsida, en spetsback och en bra center ser det väldigt bra ut.

Det är fortfarande långt kvar så lagbygget ser ljust ut

Ederby Foto:
Övrigt

Bomben- de snuvar rivalen på deras lagkapten

Vänersborg HC gjorde under kvällen klart med riktighockeys bloggare Markus Twillman som de senaste tre säsongerna har huserat i ärkerivalen Trollhättan HC, där han även har varit lagkapten sen dag ett.

– Vänersborg är min moderklubb, det är klart att det känns bra att vara tillbaka säger Markus till Ttela.se

Sportchefen Patrik Duretic säger såhär om Twillman på hemsidan.

Twillman har hunnit bli 29 år och kommer bli en av våra bärande spelare kommande säsong.

Runt honom kan vi bygga en femma och hans rutin kommer att bli ovärderlig för oss.

Att han är en poängmakare av rang vet vi sedan tidigare men även hans inställning och seriositet blir en viktig ingrediens till kommande säsong. Han hatar att förlora och tävlar alltid lika hårt på träning som på match.

En vinnarskalle av rang kan man kort och gott säga.

Vidare är han en av Hockeytvåans allra bästa centrar och hans ankomst till laget ger oss ytterligare en dimension i vårt spel.

 

klara just nu i VHC är:

Målvakter: Anton Ekberg, Felix Hedqvist Persson.
Backar: Filip Persson, Karl Asklund, Ryan Wiley, Marcus Pettersson, Carl Holmberg, Joakim Norin.
Forwards: Dennis Rosander, Niclas Mårtensson, Niklas Norin, Mattias Tegel, Marcus Lundin-Andersson, Isac Jansson, Mathias Öberg, Casper Andersson, Sebastian Mårtensson, Sebastian Kristiansson, Dennis Bernhardtz, Markus Twillman.

truppen ser redan nu vass ut och lär spetsats till ytterligare.

Klart är iallafall att  Marko Sretovic inte fick något nytt kontrakt med VHC och stannar på 214 poäng på 146 matcher

 

Division 2

Vänersborg värvar från Mörrum

Vänersborg hämtar in en ny forward från Mörrum GoIS.

Silly season är äntligen här. Under dagen har Vänersborgs HC gjort klart med en ny forward. Dennis Bernhardtz är klar för spel i klubben. 21-åringen kommer närmast från spel i Mörrum GoIS men har tidigare funnits i såväl Frölundas som Troja-Ljungbys juniorverksamhet.

– Dennis är en otroligt slitstark spelare som alltid jobbar hårt över hela banan. Han är lika bra offensivt som defensivt och har även ett bra målsinne när målchanserna uppkommer. Likaså är han väldigt ambitiös och träningsflitig. Inte konstigt med tanke på var han spenderade sina juniorår, skriver Vänersborg på sin hemsida.

Bernhardtz kontrakt är skrivet över den kommande säsongen.

 

 

Division 1

Från degraderad i tvåan till hockeyettan

14 juni 2016 fanns han med som bubblare på riktighockey som en av dom mest underskattade spelarna i hockeytvåan nu går han från degraderade Motala AIF till Hockeyettan klubben Dalen HC.

Efter en stark säsong i Motala där Markus Pettersson mäktade med 25+14 varav 18 poäng kom mot division 3 motstånd belönas han med ett tryout kontrakt i Dalen.

Tränaren Pelle Gustafsson beskriver Markus som en skridskostark och oöm spelare som gärna tar raka vägen mot mål och kan bli ett utropstecken nästa säsong.

I tvåan har han blandat back och forwardspel men i Dalen kommer man använda honom som forward. IMG_3464

Fotot lånad av MAIFvi på Riktighockey önskar Markus lycka till.

Division 1

Vi tippar kvalserien

I eftermiddag drar det igång. Riktighockey.se tippar hur vi TROR att kvalserien mot Hockeyettan kommer att sluta.
 1. Halmstad Hammers
  Kommer från division 1 och har i vårt tycke ett kompetent lag på pappret. Lär troligen vinna serien, mycket tack vare att de kommer med ett helt annat tempo i sig.
  Poängkung: Martin Pärna.
 2. Mjölby HC
  Har dominerat i Hockeytvåan under vintern. Nu gäller det för MHC som förfogar över flera klasspelare som David Bremer, Christian Andersson-Gran och Victor Carlsson.
  Poängkung: David Bremer.
 3. Kalmar HC
  Här misstänker vi att det kan bli jämnt skägg. Men Kalmar HC har en betydligt bättre bredd och spets än lagen som vi placerat nedan. Lär ha fullsatt under de flesta av sina matcher – vilket ger en sjätte utespelare emellanåt.
  Poängkung: Jarkko Oikarinen.
 4. HA74
  Tog sig efter många OM och MEN vidare till kvalserien, men det krävdes en hel del dramatik. Hade i vårt tycke behövt förstärka med något extra innan fönstret stängde och har inte riktigt bredden som krävs.
  Poängkung: Jonas Pontusson.
 5. Värnamo GIK
  Har egentligen skrällt sig fram till kvalserien. Var nog ingen som hade räknat med det förutom de själva. Nu tror vi dock att det tar stopp. Blir ett ”se och lära-år” för Tigers som tar ytterligare kliv nästa säsong med Anders ”Fanta” Karlsson i båset.
  Poängkung: Pierré Nilsson Grans