GSK-spelaren Milos Pusac, har sina rötter i Serbien – nu siktar han på spel i Serbiens landslag. De har under en längre tid haft kontakt med varandra och Pusac hoppas att han kommer kunna representera dem under VM 2018.

– Jag har haft kontakt med dem i ett bra tag. De vill att jag ska spela där. Det enda jag behöver fixa är ett serbiskt pass men mina föräldrar är därifrån så det ska inte vara så svårt. Däremot är det en lång process för att få ett serbiskt pass efter de inte är med i EU. De vill även att jag ska spela med deras lag som huserar i den ungerska högstaligan, berättar Milos Pusac för Riktighockey.se.

Hur går processen till?
– Det är massa papper som måste fixas. Jag måste åker ner till Serbien och hämta ut papper som jag har där. Sedan måste jag själv lämna in papperna på serbiska konsulatet. Det kan 3-6 månader men jag hoppas att det går snabbare. Egentligen skulle jag vilja spela VM nu i vår men det lär inte hinna lösas innan dess.

Hur stort vore det för dig att representera Serbiens landslag?
– Det var vore riktigt stor. Jag har ju serbiska rötter och ser mig mer som en serb än en svensk. Jag pratar flytande serbiska och är väldigt ortodoxt troende. Det hade varit grymt stort även om det inte är i samma klass som Sverige.

Milos Pusac flyttade under sommaren till Vänersborg men sedan en dryg månad är han tillbaka i moderklubben Gislaved. Något som han förklarar så här:

– Jag fick inte den speltid jag ville ha. Det fick jag i 5-6 matcher och gjorde då tio poäng, så jag visade att jag kunde leverera. Men tränaren såg mig som en spelare i fjärdefemman och det ville inte jag. Men annars var allt bra där – stor eloge till föreningen.

Får vi se GSK gå upp i Hockeytvåan?
–Ja, jag tycker att vi har bra chanser. Topp fyra i Alltrean ska vi lösa.