Idag drar slutspelet i gång för Malmö Redhawks del. Laget ställs mot ett favorittippat Frölunda Indians.

En som redan har gjort avtryck i slutspelets åttondelsfinal är Linköpings Emil Sylvegård. En forward och retsticka – men också son till Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

– Han älskar det där, att alla är på honom och han klarar av det. De som känner Emil vet att han kanske är den snällaste killen utanför, sedan är han väl inte omtyckt av alla och då har han väl kommit någonstans, säger Patrik Sylvegård till Kvällsposten.

Som öppnar upp för att sonen kan spela i Malmö nästa år och på sätt komma tillbaka till klubben han spenderade sin juniortid hos.

Klubben där han egen pappa dessutom har vunnit SM-guld.

– Det är inte lätt. Emil är Malmökille, prisvärd, etablerad i SHL, betyder mycket för lagen han spelar i, står för något och missar inga matcher om han inte är avstängd någon gång, säger Patrik och fortsätter.

– Han är en spelare Malmö skulle behöva och det försiggår snack men det får Mathias Tjärnqvist (assisterande sportchef)sköta. Om tränaren och alla runtomkring vill ha honom kan inte jag sitta och hålla emot. Han finns med i våra planer men han ska själv vilja hem också, avslutar Sylvegård till Kvällsposten.

Han berättar också vilka spelare som kommer att försvinna från Malmö till nästa säsong.

– Ja, Erik Andersson ska inte spela vidare. Jonas Gunnarsson kommer inte vara kvar, Tuukka Mäntylä vet vi också. Erik Forssell har vi inte haft någon diskussion med alls.

Källa: 24malmö.se