Kalmar

”Hola” stänger inte KHC-dörren: ”Roligt”

I måndags kväll blev Kalmar HC helt klart för spel i Hockeyettan nästa säsong. Väl där kommer laget att ställas mot Nybro Vikings i högintressanta derbymatcher.

Om nuvarande Kalmartränaren Reine Rydberg följer med laget upp i ettan vet varken han själv eller föreningen i nuläget. På frågan, ställd direkt efter slutsignalen i Borås, svarade han att han behöver tid att fundera.

LÄS MER: BILDEXTRA: Glädjescener när Kalmar HC gick upp i ettan

– Det har vi inte diskuterat ännu. Jag vill nog ha tre veckor att fundera. Det tar mycket tid att åka 22 mil sex dagar i veckan.

KHC-ordföranden Tobias Johansson vill däremot ha en snabb lösning på tränarfrågan.

– Vår förhoppning är att det snabbt ska bli klart så vi kan börja bygga laget därefter och att tränaren är delaktig i det arbetet.

Målet är att ha en mer eller mindre helt avlönad tränare. Den här säsongen har Rydberg kombinerat arbetet som målare med pendling från Tingsryd till Kalmar, med tränarsysslan.

– Att ha det som i dag kommer bli svårt för Reine. Det är en tuff nöt att knäcka. Det är bara han själv som kan svara på det. Men vi ska sitta ner med ledarstaben och spelarna så fort serien är slut, säger Johansson.

Annars finns det en arbetslös tränare tre mil bort (Andreas Holfelt, sparkad tränare i Nybro Vikings)?
– Ja, det är verkligen ett intressant namn, även om det arbetet inte är igångsatt ännu. Det kan vara Reine eller någon annan som blir tränare för oss nästa säsong. Däremot har Holfelt gjort ett jättejobb med små medel i Nybro, där han gjort Vikings till ett topplag i Hockeyettan.

Andreas Holfelt:

– Ärligt talat har jag inte funderat så mycket, utan mest sökt vanliga jobb. Sen tycker jag ju att hockey är roligt och det är många som frågar mig om det. Jag har varit i Nybro i 18 år och har ett hjärta för föreningen. Sen är det inte jag själv som valt att sluta, utan blivit bortkörd därifrån. Samtidigt inser jag att om jag vill jag vara tränare måste jag vara det någon annanstans än i Nybro Vikings.

Så du stänger inga dörrar för att träna exempelvis Kalmar HC?
– Man ska aldrig säga aldrig, man vet aldrig vad som händer.

”Hola” passar även på att hylla Kalmar HC:s uppflyttning till Hockeyettan.

– Intresset kommer växa för hockeyn här i regionen och det kommer bli väldigt intressanta matcher. Riktigt kul.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se