Senast Kristianstads IK mötte HA 74 Sävsjö skrevs segersiffrorna till hela 1-9 i de förstnämndas favör. Idag var det dags igen då KIK tog emot HA 74 på hemmaplan. Och det skulle visa sig bli en betydligt tuffare drabbning än vid det tidigare mötet.

När endast tio minuter återstod, visade resultattavlan 1-1. Men som en skänk från ovan tilldömdes hemmalaget en straff, som lagkapten Johan Skinnars förvaltade på bästa sätt. Hans andra mål för kvällen ska tilläggas. Men han var inte nöjd där. Med fem minuter kvar fullbordade han sitt hattrick och säkrade tre poäng för KIK. Något han givetvis är nöjd med.

– Klart det är kul. Det var särskilt skönt att sätta 2-1-målet på straff då vi inte riktigt fick hål på dem trots att vi spelade bra.

Vad tycker du om er prestation sett över hela matchen?

– Vi är otroligt nöjda med första och tredje perioden. Andra är vi inte alls nöjda med då vi gick ner i kvalité på ett sätt som inte var godkänt. Men det var starkt att studsa upp och att två av tre godkända perioder räcker idag.

Var det som att proppen gick ur för er när du satte straffen?

Ja lite så var det. Då vi hade varit spelförande i princip hela matchen fick vi energi och kunde spela ut efter det, samtidigt som det hade motsatt effekt för dem.

Innan slutsignalen ljöd hann även Fredrik Hansson komma med i målprotokollet, och fastställa slutresultatet 4-1.

Nästa match spelar KIK borta mot Vimmerby HC på lördag med matchstart 15.00.

Source: 24kristianstad.se