Övrigt

Kaptenen visade vägen för KIK: ”Klart det är kul”

Senast Kristianstads IK mötte HA 74 Sävsjö skrevs segersiffrorna till hela 1-9 i de förstnämndas favör. Idag var det dags igen då KIK tog emot HA 74 på hemmaplan. Och det skulle visa sig bli en betydligt tuffare drabbning än vid det tidigare mötet.

När endast tio minuter återstod, visade resultattavlan 1-1. Men som en skänk från ovan tilldömdes hemmalaget en straff, som lagkapten Johan Skinnars förvaltade på bästa sätt. Hans andra mål för kvällen ska tilläggas. Men han var inte nöjd där. Med fem minuter kvar fullbordade han sitt hattrick och säkrade tre poäng för KIK. Något han givetvis är nöjd med.

LÄS MER: KIK-stjärnan: ”Mår man bra utanför isen – går det bra på isen”

– Klart det är kul. Det var särskilt skönt att sätta 2-1-målet på straff då vi inte riktigt fick hål på dem trots att vi spelade bra.

Vad tycker du om er prestation sett över hela matchen?

– Vi är otroligt nöjda med första och tredje perioden. Andra är vi inte alls nöjda med då vi gick ner i kvalité på ett sätt som inte var godkänt. Men det var starkt att studsa upp och att två av tre godkända perioder räcker idag.

Var det som att proppen gick ur för er när du satte straffen?

Ja lite så var det. Då vi hade varit spelförande i princip hela matchen fick vi energi och kunde spela ut efter det, samtidigt som det hade motsatt effekt för dem.

Innan slutsignalen ljöd hann även Fredrik Hansson komma med i målprotokollet, och fastställa slutresultatet 4-1.

Nästa match spelar KIK borta mot Vimmerby HC på lördag med matchstart 15.00.

Source: 24kristianstad.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se