Malmö Redhwaks besegrade Brynäs i torsdags med 3-1 på hemmaplan. När returmötet spelades upp i Gävle tog Brynäs revansch och vann med 5-3.

Malmö fick sitta 20 minuter av matchen i utvisningen i utvisningsbåset – det blev en för tuff uppgift.

– Vi drar på oss för många utvisningar. Fem mot fem är okej , men det blir jobbigt att spela så mycket boxplay, säger Malmös tränarePeter Andersson till Cmore.

Som ställde sig frågande över nivån domarna höll i matchen, där Malmö alltså spenderade en tredjedel av tiden i boxplay.

– Den regelboken vi hade i dag, har vi inte haft under de första 16 omgångarna – men det är kanske så det blir ibland, säger en märkbart frustrerad Malmötränare.

I matchen, där Brynäs gjorde två mål i powerplay, var det den första perioden som stack ut för hemmalaget. Till den kom de spelsugna och lämnade den efter 3-0.

– Det är åt helvete rent ut sagt. Vi måst börja visa lite jävlar anamma och visa att vi vi är här för Brynäs är bättre än senast, säger MIF:s Jens Olsson efter den första perioden.

Efter att Malmö reducerat och Brynäs utökat till 4-1 stod Malmö i den tredje perioden för en stark upphämtning och kom sånär i kapp.

Men dagens akilleshäl, utvisningarna, skulle återigen stjälpa bortalaget. Vid 4-3-läge visades Andy Miele ut för hög klubba och forceringen uteblev. I stället kunde Brynäs göra 5-3 i öppen kasse.

Källa: 24malmö.se