De står på lika många poäng efter 18 omgångar – det som skiljer lagen åt är målskillnad, när Nybro Vikings på tredjeplats åker upp till Vimmerby för att möta serietvåan under fredagskvällen.

Första mötet mot Vimmerby slutade med en skön 3-0 seger hemma i Liljas Arena tidigare i höstas, där den reslige Hugo Fagerblom spikade igen totalt.

En som satte spiken i kistan i hemmamötet mot Vimmerby var Robin Wengdahl med lagets 3-0 mål i öppen kasse, något han gärna gör om.

– Det är ju både derby och en jävligt rolig match som väntar för oss på fredag. Vi har pratat igenom det i laget lite och det är alltid roliga matcher mot just dem, säger Wengdahl och fortsätter.

– Nu börjar det dra ihop sig och då är alla matcher lika viktiga. Dock taggar man nog lite extra till en sådan här match, det kommer naturligt.

I senaste matchen hemma mot HA74 vann Vikings med klara 6-2 trots lite slarv över hela banan. Nu gäller det enligt Wengdahl att det skärps till på fredagskvällen.

– Vi måste ha ett bättre fokus på det defensiva spelet och ansvaret över hela banan. I onsdags mötte vi ett lite sämre lag än vad vi är och då kan det bli den effekten, när man har så mycket puck, säger han och fortsätter.

– På fredag kommer vi dock straffas hårdare om vi spelar på ett liknande sätt.

Den 24-årige forwarden har på de tre senaste matcherna stått för lika många mål – något han gläds över.

– Det är alltid positivt och roligt att göra mål när man inte gör det så ofta. Det gör att man får behålla självförtroendet men det är inget jag tänker på. Jag försöker spela mitt spel varje match, säger Wengdahl.

Du, Mellström och Fransson har verkat hitta varandra på senare tid – hur känns det att spela med dem två?
– Vi är ju den så kallade Nybro-kedjan. Vi tre tänker hockey rätt så lika och spelar på samma sätt, vilket underlättar för vårt spel. Sedan känner vi varandra sedan en lång tid tillbaka så då blir det mycket lättare, avslutar Wengdahl.

 

 

Source: 24nybro.se