Övrigt

Tungviktsmöte när Vikings ställs mot serietvåan

De står på lika många poäng efter 18 omgångar – det som skiljer lagen åt är målskillnad, när Nybro Vikings på tredjeplats åker upp till Vimmerby för att möta serietvåan under fredagskvällen.

Första mötet mot Vimmerby slutade med en skön 3-0 seger hemma i Liljas Arena tidigare i höstas, där den reslige Hugo Fagerblom spikade igen totalt.

En som satte spiken i kistan i hemmamötet mot Vimmerby var Robin Wengdahl med lagets 3-0 mål i öppen kasse, något han gärna gör om.

– Det är ju både derby och en jävligt rolig match som väntar för oss på fredag. Vi har pratat igenom det i laget lite och det är alltid roliga matcher mot just dem, säger Wengdahl och fortsätter.

– Nu börjar det dra ihop sig och då är alla matcher lika viktiga. Dock taggar man nog lite extra till en sådan här match, det kommer naturligt.

I senaste matchen hemma mot HA74 vann Vikings med klara 6-2 trots lite slarv över hela banan. Nu gäller det enligt Wengdahl att det skärps till på fredagskvällen.

– Vi måste ha ett bättre fokus på det defensiva spelet och ansvaret över hela banan. I onsdags mötte vi ett lite sämre lag än vad vi är och då kan det bli den effekten, när man har så mycket puck, säger han och fortsätter.

– På fredag kommer vi dock straffas hårdare om vi spelar på ett liknande sätt.

Den 24-årige forwarden har på de tre senaste matcherna stått för lika många mål – något han gläds över.

– Det är alltid positivt och roligt att göra mål när man inte gör det så ofta. Det gör att man får behålla självförtroendet men det är inget jag tänker på. Jag försöker spela mitt spel varje match, säger Wengdahl.

Du, Mellström och Fransson har verkat hitta varandra på senare tid – hur känns det att spela med dem två?
– Vi är ju den så kallade Nybro-kedjan. Vi tre tänker hockey rätt så lika och spelar på samma sätt, vilket underlättar för vårt spel. Sedan känner vi varandra sedan en lång tid tillbaka så då blir det mycket lättare, avslutar Wengdahl.

 

 

Source: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se