Övrigt

Tungviktsmöte när Vikings ställs mot serietvåan

De står på lika många poäng efter 18 omgångar – det som skiljer lagen åt är målskillnad, när Nybro Vikings på tredjeplats åker upp till Vimmerby för att möta serietvåan under fredagskvällen.

Första mötet mot Vimmerby slutade med en skön 3-0 seger hemma i Liljas Arena tidigare i höstas, där den reslige Hugo Fagerblom spikade igen totalt.

En som satte spiken i kistan i hemmamötet mot Vimmerby var Robin Wengdahl med lagets 3-0 mål i öppen kasse, något han gärna gör om.

– Det är ju både derby och en jävligt rolig match som väntar för oss på fredag. Vi har pratat igenom det i laget lite och det är alltid roliga matcher mot just dem, säger Wengdahl och fortsätter.

– Nu börjar det dra ihop sig och då är alla matcher lika viktiga. Dock taggar man nog lite extra till en sådan här match, det kommer naturligt.

I senaste matchen hemma mot HA74 vann Vikings med klara 6-2 trots lite slarv över hela banan. Nu gäller det enligt Wengdahl att det skärps till på fredagskvällen.

– Vi måste ha ett bättre fokus på det defensiva spelet och ansvaret över hela banan. I onsdags mötte vi ett lite sämre lag än vad vi är och då kan det bli den effekten, när man har så mycket puck, säger han och fortsätter.

– På fredag kommer vi dock straffas hårdare om vi spelar på ett liknande sätt.

Den 24-årige forwarden har på de tre senaste matcherna stått för lika många mål – något han gläds över.

– Det är alltid positivt och roligt att göra mål när man inte gör det så ofta. Det gör att man får behålla självförtroendet men det är inget jag tänker på. Jag försöker spela mitt spel varje match, säger Wengdahl.

Du, Mellström och Fransson har verkat hitta varandra på senare tid – hur känns det att spela med dem två?
– Vi är ju den så kallade Nybro-kedjan. Vi tre tänker hockey rätt så lika och spelar på samma sätt, vilket underlättar för vårt spel. Sedan känner vi varandra sedan en lång tid tillbaka så då blir det mycket lättare, avslutar Wengdahl.

 

 

Source: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Blekinge

KRIF-spelare kvar i Almtuna

Kallinge-Ronnebys forward Erik Santesson är utlånad till Almtuna och gjorde i fredags sin första match och dessutom segermålet i 3-2-segern över Tingsryd.

Santesson, som spelade med Almtuna förra säsongen, gjorde det så pass bra att han nu stannar där ytterligare två matcher. Det skriver Almtuna på sin hemsida.

De kommenterar det så här:

”Erik var väldigt bra i matchen mot Tingsryd och vi känner att han snabbt kom in i gruppen, han känner dessutom de flesta i laget från förra året. Erik är en karaktärsspelare och har en viktigt roll med sitt uppoffrande spel där han likt förra året täcker väldigt mkt skott”.

KRIF:s sportchef Mikael Johansson bekräftar nyheten:

”Han kommer att göra två matcher till med dem innan jul, säger Mikael Johansson”.

Det ryktas finna ett intresse hos er för Södertäljes utlånade back Sebastian Owuya. Vad kan du säga om det?
– Det är en intressant spelare och det finns helt klart ett intresse från vår sida. Men inget är klart, säger Mikael Johansson.

 

Källa: 24blekinge.se

Malmö

Uppgifter: Redhawks jagar allsvensk succéback

Malmö Redhawks behöver förstärka truppen inför nästa säsong.

Och enligt uppgifter till MrMadhawk.se har klubben siktet inställt på Panterns succéback Tobias Ekberg, 23. Bloggen rapporterar att ett lån kan bli aktuellt redan den här säsongen.

– Det har varit lite prat om det, men det är ingenting som är klart, säger Ekberg till MrMadhawk.se och fortsätter:

– Det hade varit svinkul om det blev så här. Det kan jag inte sticka under stolen med. Men jag poängterar, det har bara snackats om det och ingenting är helt klart, säger han.

Ekberg har levererat fina insatser i Pantern-tröjan och den 23-årige backens framfart i hockeyallsvenskan ska även ha väckt SHL-klubben Örebros intresse.

Om det blir någon övergång återstår att se.

I morgon åker Malmö Redhawks till Helsingborg för att möta ligajumbon Rögle på bortais.

 

 

Källa: 24malmö.se

Blekinge

JUST NU: Ledin klar för KHK

Nu kan sportchef Patric Larsson och KHK berätta att Per Ledin är klar för klubben. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Det är en erfaren spelare som klubben nu får in i laget. Tre SM-guld, över 700 matcher med Björklöven, Luleå, Färjestad och HV71 i SHL. Luleå-spelaren med Bergnäsets AIK som moderklubb kommer senast från spel med Lausanne HC/Red Ice förra säsongen.

LÄS MER: Stort intresse för Ledin: ”Kul att man berör”

Ledin tränade med KHK förra veckan och lovordade klubben.

– Det har varit jätteroligt. Jag är ruskigt tacksam, sa Ledin då.

Kontraktet gäller säsongen ut och han ansluter till laget inför matchen mot Djurgården imorgon tisdag.

Torsdag den 21/12 premiärspelar Per Ledin på hemmaplan mot Örebro.

Sportchef Patric Larsson säger så här om värvningen av Per Ledin:

– Per är en rutinerad spelare. Han är en pådrivare både på och av isen och han har kvalitéer som vi vill ha in i laget. Per har en förmåga att göra andra bättre och jag hoppas att han kan bidra med sitt sätt att spela och agera på isen.

 

Källa: 24blekinge.se

Blekinge

Uppgifter: Allsvensk spelare på väg till KRIF

 

Det är Expressens sillybloggare Johan Svensson, Mr.Madhawk, som på Twitter, kommer med uppgifterna om att Stockholmaren Sebastian Owuya ska vara på väg till Kallinge-Ronneby.

Den storväxte backen Owuya kom fram i Timrå och gjorde 09-10 11 matcher för norrbottningarna i SHL.

Owuya, som har åtta juniorlandslagsmatcher på meritlistan tillhör Södertälje i Allsvenskan men är just nu utlånad till Gripen i division 1.

Källa: 24blekinge.se

Malmö

Panternback lånas ut till SHL-lag

Fredrik Styrman anslöt till Pantern inför den här säsongen från IK Oskarshamn. 26-åringen har sina främsta styrkor i defensiven, vilket också syns i statistiken (två assist på 24 matcher). Nu står det klart att han lånas ut till SHL-laget Frölunda.

– Vi är lite tunna och villa bredda på backsidan under en viktig period. Pantern skall ha ett stort tack för att dom ställer upp på det här, säger Frölunda HC:s sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande.

Lånet sträcker sig från 18 december till 7 januari.

Källa: 24malmö.se