Den 188 centimeter store finländaren Samuli Kivimäki med meriter från högsta ligan i Finland, anlände under måndagen till Nybro och hans nya klubb Nybro Vikings. 

– Nybro Vikings visade intresse för mig och ställde frågan till Asplöven om det fanns möjlighet för Nybro att värva mig för resten av säsongen. Klubben hörde vad jag tyckte om intresset, vilket jag berättade att det var en bra lösning, säger Samuli Kivimäki.

Kivimäki med cirka 200 matcher i Finlands motsvarighet till SHL la i fjol av med hockeyn på grund av en knäskada. Där och då kändes det enligt Samuli att karriären var över som spelare – men den hårdskjutande forwarden hittade snabbt tillbaka.

– Jag skadade mitt knä och bestämde mig för att lägga av med hockeyn. Jag hade inget sug att fortsätta spela där och då. Med tiden växte en saknad inom mig allt mer och jag beslutade mig inför i år att spela i finska division 2, säger Samuli och fortsätter.

– Där blev det 15 mål och 9 assist på 6 matcher, vilket bäddade för ett kontrakt med Asplöven, så på den vägen är det.

Första dagen i Nybro, har du hunnit få dig en uppfattning om föreningen?
– Jag gillar det. Jag kan jämföra med den högsta ligan i Finland där jag har spelat många matcher. Här verkar allting fungera väldigt bra, från hallen till spelarna och ledarna verkar vara professionella, så den första dagen har varit väldigt bra.

Den 29-årige forwarden från Vaasa i Finland är inte återhållsam när han ska beskriva sig själv som hockeyspelare. Han vet varför han är han – huvuduppgiften är att göra mål.

– Jag är en offensiv spelare som skjuter väldigt mycket. Jag gillar att spela fysiskt och vill alltid hjälpa laget att vinna matcher, säger Kivimäki och avslutar.

– Min huvuduppgift i Nybro Vikings blir att göra så många mål som möjligt. Det är därför jag är värvad hit.

Kontraktet med Samuli Kivimäki är skrivet för resten av säsongen.

Source: 24nybro.se