Kalmar HC visar att man har bestämt sig för att vinna de resterande matcherna på året. Under onsdagskvällen tog de emot Olofström, en drabbning som slutade med en klar vinst för hemmalaget med 5-1.

– Vi har en bra förstaperiod där vi har bra fart och vi gör allt rätt. Vi blir lite passiva i andra och osäkra när de chansar och drar ut mycket folk. Men vi spelar tålamod och kyla. I tredje stänger vi ner matchen, vilket är kul att se, säger coach Reine Rydberg. 

I och med vinsten är Kalmar HC även klara för spel i Alltvåan efter nyår.

– Det känns skönt, både för oss, föreningen och sponsorer. Det är ett delmål som vi har klarat av i den tuffa perioden som vi har haft. Killarna har hanterat detta på allra bästa sätt.

Tänker man om på något sätt inför de resterande träningarna och matcherna nu när ni vet att ni är klara?
– Nej, vi tänker träna på som planerat men växlar kanske upp. Vi ska vara lediga fem till sex dagar över jul. Vi spänner upp bågen. Det känns som att vi är på väg tillbaka och vi går för att vinna serien.

Kvällens match blev även första chansen för nyförvärvet Yushiroh Hirano att visa upp sig för Kalmarpubliken.

– Med tanke på förutsättningarna och att han lever nio timmar framåt i tiden fortfarande ska jag inte vara allt för kritisk. Han försökte och visade lite av vad han kan. Han hade otur och åkte på en utvisning på fyra minuter. Jag tycker att hans insats var okej men om tre veckor kanske jag inte svarar samma sak.

 

Source: 24kalmar.se