Kristianstads IK har dragits med skador hela hösten. Nu kommer nästa skadesmäll: forwarden Christoffer Lindholm har slitit av korsbandet och kommer bli borta i minst två månader.

–Vi fick beskedet i går… Det är operation eller rehabträning i det här läget, och  ”Chrippa” har i samråd med läkaren kommit fram till att försöka rehaba de kommande åtta veckorna, säger KIK:s sportchef Jocke Johansson och fortsätter:

– Han kanske kan spela med skydd och vi hoppas att det ska funka. Förhoppningsvis är han tillbaka i slutet av februari, men han missar hela allettan förmodligen. Skulle det inte funka får han avsluta den här säsongen.

Och som om det inte var nog så fick Johansson ytterligare ett skadebesked på tisdagsmorgonen. Målvakten Joakim Strandberg har drabbats av en muskelbristning i höften.

– Han måste vila de kommande fyra veckorna. Det innebär att vi måste hitta en målvakt, säger Johansson.

Sedan tidigare saknas även Roger Ohlsson som har hjärnskakning, och enligt Johansson blir han borta ett tag till.

– Han ska göra MR-röntgen i dag, tisdag. Vi får svar i slutet av veckan, men han blir borta ett tag till.

Kommer ni ersätta de skadade spelarna?
– Självklart kommer vi att ersätta ”Chrippa”. Skulle han kunna spela, så är det en bonus bara. Just nu behöver vi ha in någon som kan komma igång så fort som möjligt. Vi vill gärna ha en rutinerad defensiv center.

Och Strandberg?
– Ja, det innebär att vi måste hitta en målvakt. Men jag är öppen för allt. Vi får se vad som händer, jag fick beskedet precis.

Källa: 24kristianstad.se