KRIF inledde division 1 södra med att besegra HA 74 Sävsjö med 4-1. I den sista, matchen borta mot niondeplacerade Helsingborg blev det också seger, 4–0.

– Den först perioden vi gör i dag var helt fantastisk. När jag säger att vi hade pucken 95 procent av tiden skojar jag inte. Jättekul att se att vi tar oss an den här matchen så bra, trots att vi var lite om folk och inte hade något att spela för, säger KRIF:s tränare Per Ljusteräng.

Matchen föranleddes av ett otroligt bombardemang från KRIF:s sida. I den första perioden sköt laget hela 22 stycken skott, och det dröjde endast 36 sekunder innan de hade spräckt nollan. Miika Häikkilä med sitt tionde mål för säsongen. Totalt sköt KRIF 59 skott, nästan ett i minuten.

– De var faktiskt chanslösa. Vi hade sex-sju ramskott och flera farliga tre mot ett-lägen. Det var jättebra, fortsätter Ljusteräng.

Kort efter 1-0-målet kunde Södertälje-lånet Hampus Olsson utöka ledningen till 2–0 och efter det var det raka vägen mot segern för KRIF.

– Vi vet vad vi får av Hampus. Startsträckan är kort och det är skönt. Det är en spelare som jobbar hårt och inte är rädd för att trycka in näsan där han ska. Vi är jätteglada att han är här. Nu hoppas vi han blir kvar.

Hur är situationen där?
– Bollen ligger hos SSK och Hampus. De ska sätta sig ner i morgon och besluta om det, men vi ser gärna att han blir kvar här – inte minst på grund av skadeläget.

 

Trots att KRIF sedan länge är klara för spel i Allettan och dessutom klara seriesegrare, fortsatte de att pumpa på.

– Vi visar bra karaktär och vi har rätt karaktärer, så är det. Vi krigar hela tiden.

Oskar Malm med otroliga 93,57 i räddningsprocent så här långt, näst bäst av alla i serien, var återigen stabil och höll nollan.

– De skapade inte så många farliga lägen men det är alltid skönt att hålla nollan. Speciellt för målvakterna.

Nu väntar en tids vila för KRIF som kan fira jul som seriesegrare, innan Allettan drar igång.

Källa: 24blekinge.se