I lördags kunde KIK säkra biljetten till spel i allettan som börjar den 27 december. Men det återstår en match i grundserien och det är inte vilken match som helst – det är derby mot Tyringe – och gratis inträde.

– Det känns jävligt skönt att vi kunde lösa det i lördags. Nu blir det mycket folk, fullsatt, i kväll. Nu har vi inget att… vi behöver inte ha någon ångest och kan spela ut, säger Mats Lusth och fortsätter:

LÄS MER: KIK-stjärnans hälsning inför derbyt: ”För ett jävla liv”

– Vi kan släppa loss och ha jävligt roligt. Det är verkligen skönt att vi kunde lösa det. Nu är det tre lag inblandade i måstematcher, det är skönt att slippa det.

Är du besviken över att ni blev klara för allettan så sent – förra året blev ni klara tidigt?
– Nej. Jag vet inte vad som är bäst. Vi var lite pressade, men visade när det behövdes. Då slog vi Kallinge hemma och Dalen borta. Det är svåra matcher. Det är en styrka när man är i trängt läge.

Och just HC Dalen är ett lag som imponerat på Mats Lusth under säsongen.

– Det är väl utropstecknet. Det var väl ingen som tippade att dem skulle ligga i toppen. Det gjorde ingen av de andra tränarna heller, tror jag. De spelar mycket på motståndarnas misstag och tajta i egen zon, säger Lusth.

Vilket lag vill du ha med dig till allettan?
– Det har absolut ingen betydelse.

 Vad tänker du om matchen mot Tyringe?
– Den är inte betydelselös. Alltså, positionsmässigt har den ingen betydelse. Men det vore skönt att gå in och vinna. Vi kan gå ut och spela ut. Vi ska ta det på fullaste allvar, hålla fokus och göra bra saker. Sen vill vi locka tillbaka storpubliken till matcherna framöver.

 

 

Källa: 24kristianstad.se