Herman Hansson har haft en tung höst i KIK-tröjan, men har de sista matcherna vaknat till liv. I derbyt mot Tyringe var det Hansson som ledde till KIK till segern och noterades för ett mål och ett assist.

– Det har varit lite knackigt, lite upp och ner. Det har inte varit som jag önskat alls…, säger Herman Hansson.

LÄS MER: KIK-stjärnans hälsning inför derbyt: ”För ett jävla liv”

Kan du sätta något finger på det?
– Nej, jag kan faktiskt inte göra det. Jag har försökt träna på som vanligt hela tiden. Det har inte stämt riktigt och jag vet inte vad det beror på.

De sista matcherna har dock Hansson lett KIK med sitt hårda arbete tillsammans med Mikael Johansson och Simon Norberg.

– Jag trivs bra med Simon och Micke i den kedjan. Vi utnyttjar farten bra och kör liksom.

Ja. Tanken är väl inte att du ska bidra med så mycket poäng?
– Jag gör ju inte så mycket poäng, sen hade man kanske önskat att göra det. Men jag kan inte vara en spelare som jag inte är. Jag får göra det det jag är bra på.

Du köper din roll?
– Ja, det får man göra. När man spelar så, känns det bra för egen del med. Alltså när man inte hittar sitt spel och nöter på.

Nu väntar speluppehåll fram till 27 december då allettan drar igång. Men Herman Hansson erkänner att han inte har full koll på motstånden som väntar.

– Först och främst blir det nog en tuff vecka. Vi får se vad Mats bjuder på (skratt).

Har du koll på lagen i allettan?
– Egentligen inte. Jag kollar inte så mycket på det där. Huddinge mötte vi förra året och de är väl favoriter. Visby är ett krigargäng…

Vad kommer krävas av er?
– När vi spelar som bäst ska vi gå till kvalserien. Så är det bara. Det är det vi måste göra match efter match. Vi måste höja lägstanivån. Vi har våra dippar och det måste bort. Kan vi bli jämnare och mala och mala, så blir vi svårstoppade. Då är vi tunga.

 

 

Källa: 24kristianstad.se