Ove Molins son Emil Molin gör just nu succé i Modo. Klubben där pappa Ove är allt annat än populär.

I en intervju med Hockeypuls.se berättar han om hur det är att spela för laget farsan är oönskad i, årets succé och den stora nyheten kring honom.

Det var säsongen 1998-99 som succékedjan med Ove Molin, Jan Larsson och Tom Bissett i spetsen förde Brynäs till SM-guld. Trion var högst delaktig i att Brynäs kunde vända 2-1-underläget i matcher till seger 3-2 och ta SM-guld i Modos dåvarande hemmaarena Kempehallen.

Sedan dess är MODO-spelaren Emil Molins pappa Ove inte jättepopulär uppe i Örnsköldsvik. MODO-fansen anser forfarande att guldet stals från dem. Det faktumet var Emil medveten redan innan.

– Haha, jo, det visste jag redan innan jag kom hit. Jag har hört och sett det. Men han pushade mig att välja Modo då det här är en stad som har en hockeykultur som inte finns på många andra ställen.

Just nu gör Oves son succé. I år har det som länge ansetts vara en stor talang, öst in poäng. På 26 matcher har han stått för 27 poäng, varav 15 mål.

– Det har fungerat bra och det som är roligast är att jag får vara delaktig i både det offensiva och defensiva spelet.

Han berättar om varför det har lossnat för honom.

– Det är roligt att få ha kommit till Modo där jag fick en stor roll direkt.

En Inte alltför långsökt tanke är att MODO skulle kunna ställas mot KHK i ett eventuellt kval. Han berättar om hur det skulle vara.

– Det är inget vi pratar om, men skulle det bli så tror jag att vi båda är så professionella att man lägger allt åt sidan och bara fokuserar på hockeyn. Det är väl mamma (Pernilla) som hamnar i kläm, skrattar han.

Däremot avfärdar han att ha Ove som tränare.

– Det skulle jag nog säga nej till. Skulle jag bli värvad till ett lag där han är tränare och konkurrera om platser och förtjäna min speltid, den sitsen skulle jag inte ville sätta mig i.

Källa: 24blekinge.se