Malmö Redhawks fick en mardrömsstart på derbyt mot Rögle. Ted Brithén sprätte upp pucken vackert bakom Jonas Gunnarsson och därefter kom även 2–0 genom Edwin Hedberg. Men Redhawks åt sig sakta men säkert in i matchen och reducerade i slutminuterna genom Andy Miele.

– Första perioden är lite typisk efter ett kortare uppehåll. Vi är inte där vi vill vara, jag tycker inte vi kommer upp i vare sig pucktempo eller skridskoåkning.Vi blev stillastående och Rögle tog ledningen, säger Malmö Redhawks-tränaren Peter Andersson.

LÄS MER: Redhawks vann Skånederbyt efter Anderssons kanon

I andra perioden kom de sen ut som ett nytt lag och Jens Olsson tryckte dit kvitteringspucken. Sen var det dags för Nils Andersson, som med ett mäktigt slagskott såg till att Malmö Redhawks tog ledningen och sedermera vann matchen.

– Det powerplay-spelet har varit bra under en längre tid nu. Vi fick inte så mycket powerplay och jag tycker att vi förtjänade några till, men det är inte så lätt att få det här i Ängelholm, säger Peter Andersson och fortsätter:

– När vi väl fick det, så small det direkt. Det var ett viktigt mål.

Nils Andersson själv var naturligtvis glad efter den tredje derbysegern för säsongen.

– Det är många som kommer gå till jobbet i morgon och kanske vara rätt stola Redhawkssupportrar. Några Röglefans är kanske inte riktigt lika nöjda. Det är en tidig julklapp till våra supportrar, säger Andersson.

Vad säger du om ditt eget mål?
– Rhett Rakhshani har en ganska passiv boxplayspelare emot sig, och vi andra får försöka hitta lite öppna ytor. Jag försökte egentligen byta plats med honom. Sen vet jag var jag ska skjuta och att Lars Bryggman är där och beredd att ta den med tänderna om han vill. Då sätter jag den där jag vill göra. Den går in tack vare att Bryggman var där.

Du siktade?
– Ja ja. Just därifrån, med det skottet och en bra pass, då vet jag var jag ska skjuta den. När jag får en perfekt pass i det läget och får en träff där jag vill ha den… det är kanske den bästa känslan man kan uppleva som en hockeyspelare i ett derby.

Segern var Malmö Redhawks tredje derbyseger för säsongen. På torsdag väntar Skellefteå hemma i Malmö Arena.

 

 

Källa: 24malmö.se