24Blekinge har tidigare berättat om att Södertälje-backen Sebastian Owuya varit på väg till KRIF. Nu är det också klart. Backen med SHL-meriter i bagaget kommer att ansluta på lån, det meddelar Kallinge-Ronneby i ett pressmeddelande.

”Sebastian Owuya är en stor och stark back. En perfekt lösning för oss då vi har flera backar skadade och snart går vi in i en väldigt tuff och spännande serie. Vi spelade med fyra backar stora delar av senaste matchen och det är givetvis inte hållbart i Allettan, säger KRIF:s sportchef Mikael Johansson. 

LÄS MER: Uppgifter: Allsvensk spelare på väg till KRIF

Och det slutar inte där. KRIF kommer med dubbla positiva besked denna tisdag. Utöver Owuya blir dessutom forwarden Hampus Olsson kvar i klubben. Tanken var att den tidigare KRIF-forwarden, som lånades in för en dryg vecka sedan, bara skulle spela två matcher – nu blir det alltså fler.

Han lånas, precis som Owuya, tillsvidare.

Mikael Johansson kommenterar också gårdagens värvning av den nygamle forwarden Stefan Söder

– Vi känner Söder och Söder känner oss. Skitkul att han vill komma tillbaka till oss. Eftersom vi har både Albin Storm och Andreas ”Notan” Nordfeldt borta en längre tid så kom denna lösning helt perfekt. Jag vill även rikta ett stort tack till Pantern, säger Johansson.

Och faktumet att både Dillion Duprey och Cullen Bradshaw lämnar laget, där han berättar att KRIF fortsätter att leta spelare.

– Hampus ersätter Dillon och Söder Albin Storm skulle man kunna säga. Däremot fortsätter vi att leta en ersättare till Cullen för resten av säsongen. Det kan bli tal om två centrar eftersom även Notan är disponibel under hela januari, avslutar Johansson.

Källa: 24blekinge.se