16 november. Det var då Malmö Redhawks senast vann en match hemma i Malmö Arena. Sen dess har laget förlorat fem raka matcher – och är ett av SHL:s sämsta hemmalag. Bara HV71, Brynäs, Mora och jumbon Rögle är sämre. Mot Skellefteå blev det en ny förlust, trots en pigg start och två snabba mål i den första perioden.

– Många bra saker och en jättebra förstaperiod. Tyvärr är de dåliga sakerna vi gör för dåliga och för kostsamma. Vi har också ett tufft mål i emot oss, som är en solklar offside, säger Malmö Redhawks tränare Peter Andersson och syftar på Skellefteås 2–1-reducering i slutet av den första perioden.

– Det är tråkigt… det hade kunnat vara 2–0 till oss där. Det kändes inte alls bra efter det. Därefter drar vi på oss två onödiga utvisningar och Skellefteå får komma in i matchen.

Skellefteå kom inte bara in i matchen, de tog stundtals över matchen ledda av förstakedjan Oscar Möller, Pär Lindholm och Joakim Lindström. Det var också Lindholm som såg till att gästerna kunde ta ledningen i boxplay efter att Pontus Petterström fått matchstraff för en tackling mot huvudet.

– Vi får fem minuter powerplay och vi gav bort matchen en gång till. Det håller inte mot ett så skickligt lag. Sen gör vi lite tappra försök i tredje perioden, men det räcker helt enkelt inte, säger Andersson och fortsätter:

– Det var ”spenderarbyxorna” på för mycket.

Nu väntar ett par dagars julledigt för Malmö Redhawks innan Frölunda väntar. På hemmaplan.

 

Källa: 24malmö.se