Kalmar

Stjärnmålvakten från Kalmar kan lämna SHL-klubben

Johannes Jönsson har varit KHK:s klarast lysande stjärna den här säsongen. Utan målvaktens spektakulära räddningar och höga räddningsprocent (92,21, 3:a i ligan) hade KHK förmodligen legat sist.

Och hans storspel har gett eko. Enligt uppgifter till Hockeysverige.se är flera andra SHL-lag ute efter den Kalmarbördiga målvakten.

Kanske inte minst eftersom hans kontrakt går ut till våren och på den fronten har KHK inte rapporterat något nytt. Förutom att de vill behålla honom.

– Jag hör inte så mycket själv, om jag ska vara helt ärlig. Lite är det väl så att man inte vill höra för mycket om vad det är som händer heller. Sedan kan man få energi av det också, att folk är intresserade.

– Samtidigt har vi en sådan jäkla situation här nu att det gäller att ha fullt fokus på KHK hela tiden. Det är i första hand det jag försöker göra, säger han.

Han ger också sin syn på framtiden.

– Man får hålla alla dörrar öppna. Det är min första SHL-säsong där jag spelar mycket och där det går bra, så man vill ju veta vad man är värd. Sedan får vi se vad som händer, svarar Johannes Jönsson.

Men tillägger att han trivs i bra i Karlskrona.

– Jag är från Kalmar från början och har nära hem. Sedan har jag kommit in bra i laget från första början med allt runt omkring i föreningen. Det har varit riktigt bra för min utveckling att komma hit och jag är oerhört tacksam för allt klubben har gjort för mig.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se