Johannes Jönsson har varit KHK:s klarast lysande stjärna den här säsongen. Utan målvaktens spektakulära räddningar och höga räddningsprocent (92,21, 3:a i ligan) hade KHK förmodligen legat sist.

Och hans storspel har gett eko. Enligt uppgifter till Hockeysverige.se är flera andra SHL-lag ute efter den Kalmarbördiga målvakten.

Kanske inte minst eftersom hans kontrakt går ut till våren och på den fronten har KHK inte rapporterat något nytt. Förutom att de vill behålla honom.

– Jag hör inte så mycket själv, om jag ska vara helt ärlig. Lite är det väl så att man inte vill höra för mycket om vad det är som händer heller. Sedan kan man få energi av det också, att folk är intresserade.

– Samtidigt har vi en sådan jäkla situation här nu att det gäller att ha fullt fokus på KHK hela tiden. Det är i första hand det jag försöker göra, säger han.

Han ger också sin syn på framtiden.

– Man får hålla alla dörrar öppna. Det är min första SHL-säsong där jag spelar mycket och där det går bra, så man vill ju veta vad man är värd. Sedan får vi se vad som händer, svarar Johannes Jönsson.

Men tillägger att han trivs i bra i Karlskrona.

– Jag är från Kalmar från början och har nära hem. Sedan har jag kommit in bra i laget från första början med allt runt omkring i föreningen. Det har varit riktigt bra för min utveckling att komma hit och jag är oerhört tacksam för allt klubben har gjort för mig.

Källa: 24kalmar.se