1. Huddinge IK
  Kommentar: Ett väldigt kompetent lag på många sätt. Var redan i fjol framme i kvalserien och har behållit stora delar av truppen. Förre KIK-backen Eric Backman huserar i laget.
  –––––––––––––––––––––––––––
 2. Kristianstads IK
  Kommentar: Har blandat och gett hela hösten, men var egentligen aldrig nära att missa allettan. Förfogar över seriens bästa spelare i Fredrik Hansson. Kommer definitivt att tillhöra toppen av tabellen.
 3. Hudiksvalls HC
  Kommentar: Gick under benämningen ”Real Hudiksvall” inför säsongen och gjorde väl inte någon besviken i grundserien. Välmeriterat lag med toppar i målvakten och Osbysonen Magnus Åkerlund, Patrik Elfsberg och SHL-meriterade Simon Löf. Plockade nyligen forwarden Christoffer Persson.
  –––––––––––––––––––––––––––
 4. Kallinge/Ronneby IF
  Kommentar: Imponerade under grundserien och har lyckats få ihop det, trots stor spelaromsättning inför säsongen. Spelar frejdig hockey och kommer bli att räkna med i allettan. Har förstärkt laget med Stefan Söder och Sebastian Owuya.
 5. Nybro Vikings IF
  Kommentar: Lurigt gäng. Kan plocka mycket poäng och kommer garanterat lugga topplagen på poäng. Värvade nyligen in finske forwarden Samuli Kivimäki, men samtidigt lämnade Jesper Bärgård. Har sparkapital i förre KIK-spelaren Markus Palmberg.
 6. Visby/Roma HK
  Kommentar: Har gjort sig kända som ett hårt jobbande lag, lägg till att de emellanåt spelar lite småfult och ni förstår att det här är en jobbig motståndare. Är starka hemma på Gotland.
 7. Vimmerby HC
  Kommentar: Ett lag som KIK både vunnit och förlorat mot under hösten. Förfogar över duon Jesper Kokkonen och Markus Modigs som visat fin form hela grundserien.
 8. Väsby IK HK
  Kommentar:
  Tog sig med god marginal vidare till allettan. Gick vidare till play off under fjolårssäsongen. Undertecknad tror dock att de kan få det jobbigt nu. Felix Fjällkeborn och Christian Holmblad höll till i toppen av poängligan.
  –––––––––––––––––––––––––––
 9. HC Dalen
  Kommentar: Har verkligen imponerat under hösten. Men nu tror jag att det är färdigdansat. Kommer definitivt att ta sina poäng. Men jag tror inte det räcker. Har seriens bästa målvakt i Anton Svensson.
 10. Valbo HC
  Kommentar: Tog sig, precis som Väsby, vidare till allettan med god marginal. Kvalade till hockeyallsvenskan för tio år sen. Har sina toppar i forwarden Joakim Axman och SHL-meriterade David Westlund. En drös med ex-Brynäsare i laget.

 

Källa: 24kristianstad.se