Sommaren kom med alla sina festivaler.

24Blekinge.se var med för att fånga stämningen och här ser du bilder från bland annat Östersjöfestivalen och Tosia

När Magnus Uggla skulle spela i Karlshamn var det några som var extra påhittiga när de skulle hitta sittplatser. ”Personerna togs ner från taket utan att det skedde en olycka”, meddelade Polisen efteråt.

I juli rapporterade vi även om ett misstänkt dråpförsök, om de rikaste i länet under 30 år och om en muslimsk man som bad på jobbet och efteråt fick sparken. Mannen hävdade att det fanns ett samband.

Statsminister Stefan Löfven (S) kom på besök i somras och blev extra fascinerad av pizzornaHasslö.

När Sara Svensson var och badade med sin hund RonjaKarlsnäs hundbadplats i Ronneby i slutet av juli, slutade mycket illa.
– Plötsligt hörde jag hur Ronja gnölade till och då ska hon ju ha trampat på något, sade hon. Det visade sig att hunden fick en ordentlig skada.

Kan tyst disko vara något som lockar? Det fanns de som tyckte att detta var en bra idé 2017.

Mjällbyprofilen Jörgen Martinsson fick njuta av medias strålkastarljus även i år när vi uppmärksammade hans förmåga att sprida den listerländska dialektenFacebook.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson från Sölvesborg blev attackerad med ägg mot bostaden i våras och bilister på E22 utanför Åryd fick stenar kastade mot sig i somras.

Någon som ganska snabbt blev utkastad från Idol i TV4 var spjutkastaren Emil från Karlskrona, vars sång inte imponerade på juryn.

I somras var det annars mest en älg som satte Blekinge på kartan.

– Den sprang rakt in bland alla badande gäster och fastnade utanför spaet och sprang in i rutan och spräckte ena hornet, berättade ett ögonvittne.

Älgen var förvirrad men ingen människa kom till skada.

– Älgen trampade sönder några solstolar och ett räckte till en av bassängerna tog skada. Även stängslet som älgen hoppade över behöver repareras. Men detta är inget som har någon större påverkan på badet, sade Peter Nilsson till 24Blekinge.se.

Foto: Mattias Nilsson.

Länet fick en ny landshövding i september; Sten Nordin. Vi kollade läget bland folk på stan när nyheten presenterats.

– Att han är stockholmare kanske inte uppskattas av alla. Blekinge som län är ju ganska inhemskt, om man säger, tyckte en av de tillfrågade; Elias Johansson. 

Två nyheter som berörde extra mycket i höstas var den om sjömannen som omkom i samband den stora militärövningen Northern Coasts och skjutningen i en bil på infartsleden till Karlskrona natten till den 3 september.

Just denna söndag var det också exakt 50 år sedan Sverige övergick till högertrafik 1967, något som Nils-Harald Ottosson i Karlskrona uppmärksammade genom att lägga upp en film som visar den sista dagen med vänstertrafik.

– Min assistent fick byta film ofta för man kunde ju bara filma tre minuter i taget. Många ville föreviga ögonblicket när vi gick från vänster till höger men jag tänkte tvärtom, jag ville skildra det sista av vänstertrafiken, sade han.

Föreläsaren Micke Gunnarsson i Ronneby publicerade ett inlägg som väckte starka reaktioner i somras. ”Lappen är symbolisk. Jag skulle absolut aldrig själv skicka en sådan lapp till någon lärare”, sade han om budskapet att sonen inte fick ta med sig läxor hem från skolan.

En läxa fick sig däremot KHK:s sportchef Patric Larsson efter att ha uppträtt berusad i samband med en sponsorkryss med klubben i början av september.
– Det finns inga ursäkter. Man skäms, man skäms. Det är ett oacceptabelt beteende, sade han efteråt.

Foto: Mattias Nilsson

– Jag har gett honom rådet att ta en time out. Efter ytterligare dialoger med honom kommer han ta emot hjälp som jag erbjudit honom, menade KHK:s vd Charlotte Gustavsson.

Efter några dagars avstängning var dock Larsson tillbaka igen.

Detta var del tre i vår årskrönika över 2017. Nästa del blir den avslutande och kommer att belysa nyheter från oktober, november och december. Missa inte det.

Källa: 24blekinge.se