Blekinge

Årskrönika 2017 – del 3: Älgkaos, sommarfestival och fylleskandal

Sommaren kom med alla sina festivaler.

24Blekinge.se var med för att fånga stämningen och här ser du bilder från bland annat Östersjöfestivalen och Tosia

När Magnus Uggla skulle spela i Karlshamn var det några som var extra påhittiga när de skulle hitta sittplatser. ”Personerna togs ner från taket utan att det skedde en olycka”, meddelade Polisen efteråt.

Ungdomar på taket

I juli rapporterade vi även om ett misstänkt dråpförsök, om de rikaste i länet under 30 år och om en muslimsk man som bad på jobbet och efteråt fick sparken. Mannen hävdade att det fanns ett samband.

Statsminister Stefan Löfven (S) kom på besök i somras och blev extra fascinerad av pizzornaHasslö.

När Sara Svensson var och badade med sin hund RonjaKarlsnäs hundbadplats i Ronneby i slutet av juli, slutade mycket illa.
– Plötsligt hörde jag hur Ronja gnölade till och då ska hon ju ha trampat på något, sade hon. Det visade sig att hunden fick en ordentlig skada.

Kan tyst disko vara något som lockar? Det fanns de som tyckte att detta var en bra idé 2017.

Mjällbyprofilen Jörgen Martinsson fick njuta av medias strålkastarljus även i år när vi uppmärksammade hans förmåga att sprida den listerländska dialektenFacebook.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson från Sölvesborg blev attackerad med ägg mot bostaden i våras och bilister på E22 utanför Åryd fick stenar kastade mot sig i somras.

Någon som ganska snabbt blev utkastad från Idol i TV4 var spjutkastaren Emil från Karlskrona, vars sång inte imponerade på juryn.

I somras var det annars mest en älg som satte Blekinge på kartan.

– Den sprang rakt in bland alla badande gäster och fastnade utanför spaet och sprang in i rutan och spräckte ena hornet, berättade ett ögonvittne.

Älgen var förvirrad men ingen människa kom till skada.

– Älgen trampade sönder några solstolar och ett räckte till en av bassängerna tog skada. Även stängslet som älgen hoppade över behöver repareras. Men detta är inget som har någon större påverkan på badet, sade Peter Nilsson till 24Blekinge.se.

Foto: Mattias Nilsson.

Foto: Mattias Nilsson.

Länet fick en ny landshövding i september; Sten Nordin. Vi kollade läget bland folk på stan när nyheten presenterats.

– Att han är stockholmare kanske inte uppskattas av alla. Blekinge som län är ju ganska inhemskt, om man säger, tyckte en av de tillfrågade; Elias Johansson. 

Två nyheter som berörde extra mycket i höstas var den om sjömannen som omkom i samband den stora militärövningen Northern Coasts och skjutningen i en bil på infartsleden till Karlskrona natten till den 3 september.

Just denna söndag var det också exakt 50 år sedan Sverige övergick till högertrafik 1967, något som Nils-Harald Ottosson i Karlskrona uppmärksammade genom att lägga upp en film som visar den sista dagen med vänstertrafik.

– Min assistent fick byta film ofta för man kunde ju bara filma tre minuter i taget. Många ville föreviga ögonblicket när vi gick från vänster till höger men jag tänkte tvärtom, jag ville skildra det sista av vänstertrafiken, sade han.

skarmavbild-2017-12-18-kl-14-48-07

Föreläsaren Micke Gunnarsson i Ronneby publicerade ett inlägg som väckte starka reaktioner i somras. ”Lappen är symbolisk. Jag skulle absolut aldrig själv skicka en sådan lapp till någon lärare”, sade han om budskapet att sonen inte fick ta med sig läxor hem från skolan.

En läxa fick sig däremot KHK:s sportchef Patric Larsson efter att ha uppträtt berusad i samband med en sponsorkryss med klubben i början av september.
– Det finns inga ursäkter. Man skäms, man skäms. Det är ett oacceptabelt beteende, sade han efteråt.

Foto: Mattias Nilsson

Foto: Mattias Nilsson

– Jag har gett honom rådet att ta en time out. Efter ytterligare dialoger med honom kommer han ta emot hjälp som jag erbjudit honom, menade KHK:s vd Charlotte Gustavsson.

Efter några dagars avstängning var dock Larsson tillbaka igen.

Detta var del tre i vår årskrönika över 2017. Nästa del blir den avslutande och kommer att belysa nyheter från oktober, november och december. Missa inte det.

Källa: 24blekinge.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se