Nybro

Tung förlust för Vikings i premiären: ”Onödigt”

Det var uppdukat för en härlig premiär i Allettan när Nybro Vikings tog emot länskonkurrenten Vimmerby inför 1 709 åskådare i Liljas Arena. 

I grundserien blev det två av två vinster mot just Vimmerby och frågan var om det skulle bli tredje gången gillt för Nybro Vikings? Svaret blev: Nej!

Nybro Vikings inledde matchen bäst och skapade några farligheter framför Jonathan Stålberg i mål men det var gästande Vimmerby som tog ledningen i matchen.

Efter att Linus Olsson åkt ut två minuter för hakning kunde Robin Höglund styra in 1-0 ledningen mellan benen på en annars storspelande Alexander Johansson. 

Det dröjde till den tredje perioden innan hemmalaget Nybro Vikings vaknade till och kunde utjämna. Andreas Anarps utvisning höll på att gå ut när Alex Ek testade lyckan. Efter att ha kämpat åt sig pucken och gjort bort en Vimmerbyförsvarare fick Nybroforwarden två chanser mot Stålberg, där den andra hittade in bakom gästernas målvakt.

– Jag tänkte först att ta mig in framför mål men sen såg jag att en back kom mot mig, så försökte ta mig förbi. Pucken stod på högkant och då sköt jag bara och så studsade den in i mål så det var skönt, säger Alex Ek. 

Det lilla hoppet som tändes i Liljas Arena släcktes när Anton Schou först styrde in 2-1 pucken bakom Johansson och när Markus Modigs pricksköt 3-1 målet.

De 1 709 åskådarna fick se Nybro Vikings plocka ut Alexander Johansson i hopp om en reducering men Jonathan Stålberg stängde igen butiken och plockade med sig samtliga tre poäng hem till Vimmerby.

– Surt! Jag tycker vi har matchen. Deras tre målen och alla deras lägen är det vi som bjuder på. Vi faller på våra egna misstag idag. Jag tycker det är som under början av säsongen, att vi har lägen men vi sätter inte vår chanser. Då blir det inga vinster helt enkelt, säger Alex Ek och fortsätter.

– Det som saknades där ute ikväll var mer trafik framför mål. Vi ser deras mål så har dem trafik framför mål. Vi kommer dit men stannar bredvid. Det är de sista detaljerna där vi gör det till 90 procent istället för 100 och det fungerar ibland men man ser att det straffas när vi inte gör det. När det blir fel så blir det fel ordentligt.

Vad var det som saknades där ute ikväll?

– Det blir vi som anpassar oss efter deras spel med långa puckar istället för att vi ska ta tag i det. Man ser att när det blir disciplinerat så är vi ett bättre hockeylag men Vimmerby gillar när det blir det här Hawaii-spelet, för det är så de vill spela. När vi faller in i det så gör dem mål men inte vi, säger han.

Vad krävs i returen på fredag mot just Vimmerby?

– Först och främst disciplinen. Att vi gör jobbet ordentligt i egen zon och sedan ha mer trafik framför mål. Vi måste vara mer rejäla när vi får lägena. Första tio så hade vi jättemånga lägen och sedan sätter dem dit 1-0 efter ett skitskott. Det kunde lika gärna ha varit vi som hade fått det målet istället. Så på fredag gäller det att vi får göra skitmålen, det är så man vinner matcher, säger Ek och fortsätter.

– Det här var onödigt. Varför kastar vi bort tre poäng? Det hade varit skönt att börja med tre poäng, speciellt mot Vimmerby och sedan sätta dit dem igen på fredag men nu får vi ta dem på fredag istället, avslutar han.

Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se