Det var jämnt, tajt och en bra hockeymatch – precis som vanligt när Kristianstads IK för andra gången på tre dagar tog sig Kallinge/Ronneby. Skillnaden den här gången var att gästerna från Blekinge tog med sig alla tre poängen – och nollade KIK på hemmais.

Kallinge/Ronneby tog ledningen genom lånet från IK Pantern, Stefan Söder, efter drygt elva minuters spel i den första perioden. Därefter var det den förre KIK-spelaren Sebastian Magnussons tur att kliva in i handlingen. Magnusson styrde vackert in 2–0-pucken och i den i den tredje perioden dödade poängkungen Alexander Lunsjö definitivt matchen med sitt 3–0-mål.

Efter det tog bortalaget över totalt och det var närmare 4–0 än en reducering för KIK, som var tillbaka i gamla synder vid flera tillfällen.

– Vi visste att Kallinge ville ha revansch, men vi tävlade inte alls i dag. Det här  en av våra svagaste perioder vi gjorde i såna här viktiga lägen. Vi bromsar oss in i närkamper. Jag är fruktansvärt besviken. Vi var förberedda på detta, men vi ställde inte upp på det och det är jag besviken på, sa KIK-tränaren Mats Lusth efter matchen och fortsatte:

– I min värld är det småsaker i spelet som gör att de kan göra de tre målen. Vi har inte råd att ta dåliga beslut.

Lusth kritiserade även flera spelare efter matchen.

– Vi måste göra varenda detalj rätt – det gör vi inte i dag. Det kommer vi att fortsätta prata om.

Nu väntar ett kort uppehåll för Kristianstads IK innan Visby/Roma väntar på hemmaplan nästa fredag.

 

Källa: 24kristianstad.se