Övrigt

Efter succéstarten – KIK nollade: ”Fruktansvärt besviken”

Det var jämnt, tajt och en bra hockeymatch – precis som vanligt när Kristianstads IK för andra gången på tre dagar tog sig Kallinge/Ronneby. Skillnaden den här gången var att gästerna från Blekinge tog med sig alla tre poängen – och nollade KIK på hemmais.

Kallinge/Ronneby tog ledningen genom lånet från IK Pantern, Stefan Söder, efter drygt elva minuters spel i den första perioden. Därefter var det den förre KIK-spelaren Sebastian Magnussons tur att kliva in i handlingen. Magnusson styrde vackert in 2–0-pucken och i den i den tredje perioden dödade poängkungen Alexander Lunsjö definitivt matchen med sitt 3–0-mål.

Efter det tog bortalaget över totalt och det var närmare 4–0 än en reducering för KIK, som var tillbaka i gamla synder vid flera tillfällen.

– Vi visste att Kallinge ville ha revansch, men vi tävlade inte alls i dag. Det här  en av våra svagaste perioder vi gjorde i såna här viktiga lägen. Vi bromsar oss in i närkamper. Jag är fruktansvärt besviken. Vi var förberedda på detta, men vi ställde inte upp på det och det är jag besviken på, sa KIK-tränaren Mats Lusth efter matchen och fortsatte:

– I min värld är det småsaker i spelet som gör att de kan göra de tre målen. Vi har inte råd att ta dåliga beslut.

Lusth kritiserade även flera spelare efter matchen.

– Vi måste göra varenda detalj rätt – det gör vi inte i dag. Det kommer vi att fortsätta prata om.

Nu väntar ett kort uppehåll för Kristianstads IK innan Visby/Roma väntar på hemmaplan nästa fredag.

 

Källa: 24kristianstad.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se