Starten på Allettan har varit allt annat än tillfredsställande för Nybro Vikings. I onsdags förlorade man hemma mot Vimmerby med 3-1 och när det under fredagen var chans till revansch tog man inte tillvara på den.

Bortamatchen slutade med 5-2 till Vimmerby. Redan i första perioden blev det tillfälle för hemmalaget Vimmerby att sätta två mål. De utnyttjade Vikings utvisningar då båda målen producerades under powerplay.

En händelse i de inledande minuterna, där Vikings Erik Näslund blev överkörd av en Vimmerbyspelare, kan också ha påverkat bortalagets fokus.

– Han blödde från huvudet och blev utburen på bår men jag tror inte att det ska ha varit så allvarligt. Vimmerbyspelaren fick två minuter men enligt min bedömning så tycker jag att, även om han inte hade hunnit stanna helt, så hade han absolut inte behövt köra in i Näslunds huvud. Hade det varit min spelare så hade jag inte spelat honom mer under matchen, det är hårt spel som gäller men vissa gränser finns det, säger Vikings coach Andreas Holfelt.

Vikings fick inleda andra perioden med att spräcka nollan genom Samuli Kivimäki. Knappt 10 minuter in i tredje perioden fick man även Vimmerby att börja svettas när Vikings Alex Ek fick kvittera till 2-2.

– I andra perioden gjorde vi det vi skulle och hittade fokus. När vi gjorde 2-2 så kände jag att vi kunde ta det. Sen gjorde vi vissa markeringsmissar mot deras flygande anfall.

Markeringsmissarna resulterade i mål för Vimmerby.

– Vi vet att vi kan och att vi vill men vi måste göra det fullt ut från start till mål. Det räcker inte med att göra en bra period man måste prestera hela matchen. Vi måste bli bättre på vårt spel i power play och för att vinna matcher måste man också kunna göra mål, avslutar Holfelt.

Nästa match för Nybro Vikings blir den 3 januari mot HC Dalen hemma i Liljas Arena.

Källa: 24nybro.se