Nybro

Ingen revansch för Vikings i returmötet

Starten på Allettan har varit allt annat än tillfredsställande för Nybro Vikings. I onsdags förlorade man hemma mot Vimmerby med 3-1 och när det under fredagen var chans till revansch tog man inte tillvara på den.

Bortamatchen slutade med 5-2 till Vimmerby. Redan i första perioden blev det tillfälle för hemmalaget Vimmerby att sätta två mål. De utnyttjade Vikings utvisningar då båda målen producerades under powerplay.

En händelse i de inledande minuterna, där Vikings Erik Näslund blev överkörd av en Vimmerbyspelare, kan också ha påverkat bortalagets fokus.

– Han blödde från huvudet och blev utburen på bår men jag tror inte att det ska ha varit så allvarligt. Vimmerbyspelaren fick två minuter men enligt min bedömning så tycker jag att, även om han inte hade hunnit stanna helt, så hade han absolut inte behövt köra in i Näslunds huvud. Hade det varit min spelare så hade jag inte spelat honom mer under matchen, det är hårt spel som gäller men vissa gränser finns det, säger Vikings coach Andreas Holfelt.

Vikings fick inleda andra perioden med att spräcka nollan genom Samuli Kivimäki. Knappt 10 minuter in i tredje perioden fick man även Vimmerby att börja svettas när Vikings Alex Ek fick kvittera till 2-2.

– I andra perioden gjorde vi det vi skulle och hittade fokus. När vi gjorde 2-2 så kände jag att vi kunde ta det. Sen gjorde vi vissa markeringsmissar mot deras flygande anfall.

Markeringsmissarna resulterade i mål för Vimmerby.

– Vi vet att vi kan och att vi vill men vi måste göra det fullt ut från start till mål. Det räcker inte med att göra en bra period man måste prestera hela matchen. Vi måste bli bättre på vårt spel i power play och för att vinna matcher måste man också kunna göra mål, avslutar Holfelt.

Nästa match för Nybro Vikings blir den 3 januari mot HC Dalen hemma i Liljas Arena.

Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se