Malmö

Alvarez efter mirakelvändningen: ”Fan vad gött”

Efter en fin insats mot Djurgården i lördags hade Malmö Redhawks hoppats på att rida vidare på vågen. Så blev det inte. Åtminstone inte de första 54 minuterna. I stället gjorde gästerna Skellefteå 1–0, 2–0, 3–0 och 4–0, turligt via Andreas Wingerlis skridsko, innan Oscar Alsenfelt tackade för sig. In kom Jonas Gunnarsson och räddade Redhawks från ett större underläge.

Men plötsligt hände något. Daniel Zaar reducerade till 1–4, Rhett Rakhshani tryckte dit 2–4 och Marcus Sylvegård bombade in 3–4 – inom loppet av en minut och åtta sekunder – och med 36 sekunder kvar av tredje perioden gjorde Robin Alvarez 4–4.

LÄS MER: Bragdvändning av Malmö Redhawks

OCH i förlängningen gjorde Nils Andersson 5–4. Bragden var ett faktum.

– Det är ett rån… på med rånarluvorna (skratt). Vi kan ju inte säga att vi gjorde 60 minuter bra hockey i kväll. Det är en bra upphämtning, säger Robin Alvarez och fortsätter:

– Vi fick energi efter Zaars mål och Skellefteå blev skakiga. Där kände vi att vi hade hugg. Sen tog vi ut målvakten och tryckte dit fyran.

Och det var du som gjorde 4–4.
– Det kändes förlösande. Jag har haft mycket chanser de senaste matcherna och inte riktigt fått dit den. Senast jag gjorde mål var mot Luleå hemma, det är många matcher sen. Men denna pucken skulle bara in – till vilket pris som helst.

När det stod 0–4 – trodde ni på det då?
– Man kan jämföra det lite med matchen mot Växjö i slutspelet förra året. Vi gick in inför tredje med tankarna att vi skulle avsluta snyggt. Vi fick mycket energi av målen.

Men är det något Alvarez vill peka specifikt på, så är det stämningen i Malmö Arena, som lyfte något makalöst under matchens sista minuter.

– Jag måste säga att när vi gjorde 1–4 och 2–4 gjorde publiken det riktigt bra. Vi fick en bra skjuts av publiken. Det kändes verkligen och vi nämnde det i omklädningsrummet här efteråt. Publiken hjälpte oss hela vägen fram, säger Alvarez.

Vad säger du om den avgörande målet?
– Rhett Rakhshani skapade ett riktigt bra läge, var kylig och slog en bra passning till Nils Andersson, sen tryckte vi in den. Då fick vi ta på oss rånarluvorna. Men det är fantastiskt att vi kan vända och vinna med så få minuter kvar. Det blev ett lyckorus och man bara skrattar. Fan vad gött alltså.

 

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se