Efter en fin insats mot Djurgården i lördags hade Malmö Redhawks hoppats på att rida vidare på vågen. Så blev det inte. Åtminstone inte de första 54 minuterna. I stället gjorde gästerna Skellefteå 1–0, 2–0, 3–0 och 4–0, turligt via Andreas Wingerlis skridsko, innan Oscar Alsenfelt tackade för sig. In kom Jonas Gunnarsson och räddade Redhawks från ett större underläge.

Men plötsligt hände något. Daniel Zaar reducerade till 1–4, Rhett Rakhshani tryckte dit 2–4 och Marcus Sylvegård bombade in 3–4 – inom loppet av en minut och åtta sekunder – och med 36 sekunder kvar av tredje perioden gjorde Robin Alvarez 4–4.

LÄS MER: Bragdvändning av Malmö Redhawks

OCH i förlängningen gjorde Nils Andersson 5–4. Bragden var ett faktum.

– Det är ett rån… på med rånarluvorna (skratt). Vi kan ju inte säga att vi gjorde 60 minuter bra hockey i kväll. Det är en bra upphämtning, säger Robin Alvarez och fortsätter:

– Vi fick energi efter Zaars mål och Skellefteå blev skakiga. Där kände vi att vi hade hugg. Sen tog vi ut målvakten och tryckte dit fyran.

Och det var du som gjorde 4–4.
– Det kändes förlösande. Jag har haft mycket chanser de senaste matcherna och inte riktigt fått dit den. Senast jag gjorde mål var mot Luleå hemma, det är många matcher sen. Men denna pucken skulle bara in – till vilket pris som helst.

När det stod 0–4 – trodde ni på det då?
– Man kan jämföra det lite med matchen mot Växjö i slutspelet förra året. Vi gick in inför tredje med tankarna att vi skulle avsluta snyggt. Vi fick mycket energi av målen.

Men är det något Alvarez vill peka specifikt på, så är det stämningen i Malmö Arena, som lyfte något makalöst under matchens sista minuter.

– Jag måste säga att när vi gjorde 1–4 och 2–4 gjorde publiken det riktigt bra. Vi fick en bra skjuts av publiken. Det kändes verkligen och vi nämnde det i omklädningsrummet här efteråt. Publiken hjälpte oss hela vägen fram, säger Alvarez.

Vad säger du om den avgörande målet?
– Rhett Rakhshani skapade ett riktigt bra läge, var kylig och slog en bra passning till Nils Andersson, sen tryckte vi in den. Då fick vi ta på oss rånarluvorna. Men det är fantastiskt att vi kan vända och vinna med så få minuter kvar. Det blev ett lyckorus och man bara skrattar. Fan vad gött alltså.

 

Källa: 24malmö.se