Malmö

Panternstjärnan om turbulensen: ”Minst sagt kaosartat”

Olle Liss har sedan tidigare ett förflutet i Leksand och spelade där under hela sina juniortid. På onsdagen fick han se sitt Pantern förlora – trots en balja från just Liss, som erkänner att matcherna mot Leksand är speciella för honom.

– Det är så klart speciellt, det finns ju en historik… Men samtidigt är det match som alla andra och vi måste jobba hårt för att vinna, säger Liss och fortsätter:

– Jag har väl aldrig riktigt varit leksing eller hållit på något lag egentligen. Men både pappa och farfar, ja, hela släkten är väl gamla leksingar. De är lite kluvna  när vi spelar mot dem.

Vilka håller de på en sån här kväll?
– (Skratt). Jag vet inte riktigt… det är väl mig och Leksand. De vill att det ska gå bra för båda. Men Leksand är ju laget från orten.

Du fick hänga dit en balja…
– Det var väl en för lite i dag. Han var ganska ur position där, pucken fick en turlig sargretur. Men det var skönt att se att pucken gick in.

Och det har som bekant varit turbulent hos Pantern den senaste tiden. Först fick sportchefen Joakim Tillgren sparken, därefter lämnade tränaren Håkan Åhlund båset, dessutom har spelare som Tobias Ekberg, Johan Ivarsson och Fredrik Styrman lämnat Pantern.

– Vi är en oerhört bra grupp och det är ju det som gör att vi är med i toppen av tabellen. Vi har en otrolig lagsammanhållning. Men det är minst sagt kaosartat och det kan jag inte sticka under stolen med, säger Liss.

Hur mycket påverkas ni som sitter i omklädningsrummet av det?
– Man vill ju gärna säga ingenting, men jag tror att det här påverkar mentalt, mer än vad någon vill erkänna. Sånt här tryter på varenda spelare vi har. Det finns alltid där med en. Man önskar ju ingen att det ska vara så här turbulent. Men vi försöker göra det bästa av det och vi som grupp har gjort det väldigt bra.

 

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se