Olle Liss har sedan tidigare ett förflutet i Leksand och spelade där under hela sina juniortid. På onsdagen fick han se sitt Pantern förlora – trots en balja från just Liss, som erkänner att matcherna mot Leksand är speciella för honom.

– Det är så klart speciellt, det finns ju en historik… Men samtidigt är det match som alla andra och vi måste jobba hårt för att vinna, säger Liss och fortsätter:

– Jag har väl aldrig riktigt varit leksing eller hållit på något lag egentligen. Men både pappa och farfar, ja, hela släkten är väl gamla leksingar. De är lite kluvna  när vi spelar mot dem.

Vilka håller de på en sån här kväll?
– (Skratt). Jag vet inte riktigt… det är väl mig och Leksand. De vill att det ska gå bra för båda. Men Leksand är ju laget från orten.

Du fick hänga dit en balja…
– Det var väl en för lite i dag. Han var ganska ur position där, pucken fick en turlig sargretur. Men det var skönt att se att pucken gick in.

Och det har som bekant varit turbulent hos Pantern den senaste tiden. Först fick sportchefen Joakim Tillgren sparken, därefter lämnade tränaren Håkan Åhlund båset, dessutom har spelare som Tobias Ekberg, Johan Ivarsson och Fredrik Styrman lämnat Pantern.

– Vi är en oerhört bra grupp och det är ju det som gör att vi är med i toppen av tabellen. Vi har en otrolig lagsammanhållning. Men det är minst sagt kaosartat och det kan jag inte sticka under stolen med, säger Liss.

Hur mycket påverkas ni som sitter i omklädningsrummet av det?
– Man vill ju gärna säga ingenting, men jag tror att det här påverkar mentalt, mer än vad någon vill erkänna. Sånt här tryter på varenda spelare vi har. Det finns alltid där med en. Man önskar ju ingen att det ska vara så här turbulent. Men vi försöker göra det bästa av det och vi som grupp har gjort det väldigt bra.

 

Källa: 24malmö.se