Trots två mål var KHK-stjärnan Mattias Guter besviken efter matchen mot HV71. Inte så konstigt kanske, hemmalaget kollapsade i den sista perioden, släppte fem mål och förlorade till sist med 6–2 mot de regerande mästarna HV71.

– De får alldeles för lätta mål och tyvärr rann det i väg på slutet, säger Mattias Guter.

LÄS MER: KHK kollapsade i tredje – släppte fem mål

Två gånger om lyckades forwarden ge hemmalaget hopp och var KHK:s klart främsta offensiva vapen. Hans två mål gör att han nu står på tvåsiffrigt totalt den här säsongen – tio stycken. Han kostade också på sig att missa en straff. HV71:s målvaktsdebutant Adam Åhman läste finten – och räddade.

– Jag pillade in två. Det var väl skönt så, men jag måste sätta straffen så enkelt är det.

I den tredje perioden kollapsade KHK fullständigt. HV71 gjorde mål på det mesta. Totalt fem stycken.

– Vi ger bort pucken helt enkelt och de får för lätta mål. Vårt försvarsspel har blivit bättre – men i dag var det inte speciellt bra, säger tvåmålsskytten.

Guter med kedjekamraterna Emil Larsson och Emil Lundberg var pigga från start och redan i deras första byte lyckades de spräcka nollan. Problemet? Pucken gick via Emil Lundbergs skridsko in i mål och domarna bedömde det som avsiktligt.

– Det är synd att målet blev bortdömt. Jag vete fasiken alltså – det känns som att det lika gärna kan godkännas. Han gör inte så här, och visar en sparkrörelse. Det ska vara en bedömningsregel: Och de har ju sagt att det som inte är glasklart ska godkännas – ja men godkänn det då, vi vill ju se mål, säger Guter.

– Men men, det är inte där vi förlorar matchen – men det hade behövts.

Källa: 24blekinge.se