Karlskrona HK kommer in i 2018 med fart under skridskorna. Laget har tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna och kommer närmast från bortaseger mot Linköping. Under torsdagskvällen kommer HV71 på besök till NKT Arena.

– Jag tycker att laget som helhet har just anammat den lilla ändring som vi pratat om. Att vara mycket tajtare när vi ska vara det, aggressiviteten framåt tycker jag vi har behärskat genom säsongen, säger KHK:s tränare Ove Molin.

LÄS MER: Kedjan som levererar: ”Vi har roligt när vi spelar”

Är det den stora anledningen till att poängen har börjat trilla in?
– Det gäller att minimera motståndarens misstag samtidigt som man skapar framåt. Ett tag har vi, framförallt på bortaplan, spelat en ishockey där vi bara velat framåt och glömt defensiven. Det har blivit bättre.

Förutom Kristoffer Söder, som är sjuk, har KHK fullt manskap att tillgå till matchen mot sjätteplacerade HV71. Dessutom fick forwarden Ludwig Blomstrand hastigt och lustigt packa sina väskor och flytta till Södertälje.

– Det är alltid tråkigt att skiljas från en spelare.  Men det är för allas bästa. Han har dragits med en del skadeproblem och varit utanför laget en hel del. När säsongen har gått så pass långt som den har så är det svårt att slå sig in i ett lag som är välmående, med alla spelare tillgängliga. Det var nödvändigt för alla parter.

Inga hard feelings?
– Absolut inte. Blomman är en fantastisk kille på alla sätt och vis. Nej – det hoppas jag inte.

Vad behöver ni göra mot HV?
– Vi behöver hitta det spelet vi hade långa stunder mot Brynäs och Linköping. Hitta en nivå när vi ska vara aggressiva och en nivå när vi ska försvara oss – då blir det bra.

Källa: 24blekinge.se