Blekinge

Målvaktskampen i KHK: ”De tävlar på en bra nivå”

Hela säsongen har det pratats om KHK:s målvakt Johannes Jönssons storspel. Kan han till och med vara landslagsmässig har folk frågat sig.

Men när KHK och SHL går in i 2018 låter det lite annorlunda. Efter flera tveksamma ingripanden mot Brynäs byttes Henrik Lundberg in – höll nollan – och gjorde det sedan bra även mot Linköping.

Platsen om vem som ska stå är därmed mer än öppen än på länge. Även om Henrik Lundberg inte riktigt håller med om att konkurrensen nu trappats upp.

– Jag tycker att det varit konkurrens hela tiden, från min sida i alla fall.

Höjer det självförtroendet med två så bra prestationer?
– Både och. Det är två matcher som har gått bra. Det gäller att se det lite mer långsiktigt än så men visst är det kul. Det ger energi att jobba vidare.

Också tränaren Ove Molin är nöjd med Lundbergs insatser.

– Henke kom in och gjorde det bra mot Brynäs och tog med den känslan till Linköpingsmatchen. Just nu tävlar våra målvakter på bra nivå, säger Ove Molin.

Lundberg blickar själv fram mot 2018 hellre än att titta bakåt.

– Det var två bra matcher, men som var förra året. Nu är det ett nytt år och det är bara att köra på. Träna hårt och må bra – så hoppas jag att det ger resultat.

Känns det som att du är närmare att få starta nu?
– Jag vet inte hur de tänker därinne och så är det ju – att det är upp till dem att bestämma.

Hur känns det inför HV?
– Det ska bli kul. Vi har spelat bra mot de, har bra minnen och kan bygga på det.


Källa: 24blekinge.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se