Malmö

Warg efter första SHL-målet: ”Ett glas champagne kan man väl ta”

Inför matchen mot Linköping hade Stefan Warg spelat 131 i SHL matcher utan att göra ett enda mål. Men efter sex minuter och 43 sekunders spel kom Wargs första SHL-mål – och han hyllades stort av lagkamraterna.

– Självklart är det kul att få det första avklarat, men framför allt tycker jag att vi är inne i en period där vi krigar till oss mycket poäng, och det är det som jag är mest stolt över, säger Stefan Warg.

LÄS MER: Warg väntar på sitt första mål – på tre år: ”Får väl bli champagne”

Men det var ett distinkt skott…
– Jag försökte vara kylig och inte hålla så hårt i klubban. Andy Miele gjorde ett fantastiskt jobb framför målet, målvakten såg ingenting och då var det lättare att sätta den.

Warg har i synnerhet gjort sig känd som en stabil och viktig defensiv back, men har under den här säsongen försökt bidra mer offensivt, tycker han själv.

– Jag har försökt vara mer bidragande framåt. Det har varit väldigt nära, men skönt att det kom till slut. Och det är väl så jag tänkt ”att det kommer till slut”, utan att oroa mig för mycket.

Men det var nära att det inte blev något mål alls för 27-åringen. Linköping hade strax före Wargs mål ett skott i ribban – och domarduon Linus Öhlund och Tobias Björk valde att ringa på det.

– Det var lite skrattretande mest… det var inget jag kunde påverka då. Men det var det jag var inställd på – i stället för att det skulle bli mål, säger Warg med ett skratt.

När vi talades vid för en tid sedan sa du att du skulle fira första målet med champagne.
– (Skratt). Jag får väl poppa en champagne i dag. Det ligger ingen i skåpet, tyvärr. Nu har jag ju lovat dig det, så nu måste jag göra det. Nä, men det är klart… ett glas kan man ta.

Och vad Stefan Warg skulle göra med pucken som betydde hans första SHL-mål visste han.

– Den ska nog hem till mamma och pappa. De har stöttat mig hela karriären. Jag tror att de är jätteglad för min skull. De har väntat som mig.

 

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se