Inför matchen mot Linköping hade Stefan Warg spelat 131 i SHL matcher utan att göra ett enda mål. Men efter sex minuter och 43 sekunders spel kom Wargs första SHL-mål – och han hyllades stort av lagkamraterna.

– Självklart är det kul att få det första avklarat, men framför allt tycker jag att vi är inne i en period där vi krigar till oss mycket poäng, och det är det som jag är mest stolt över, säger Stefan Warg.

LÄS MER: Warg väntar på sitt första mål – på tre år: ”Får väl bli champagne”

Men det var ett distinkt skott…
– Jag försökte vara kylig och inte hålla så hårt i klubban. Andy Miele gjorde ett fantastiskt jobb framför målet, målvakten såg ingenting och då var det lättare att sätta den.

Warg har i synnerhet gjort sig känd som en stabil och viktig defensiv back, men har under den här säsongen försökt bidra mer offensivt, tycker han själv.

– Jag har försökt vara mer bidragande framåt. Det har varit väldigt nära, men skönt att det kom till slut. Och det är väl så jag tänkt ”att det kommer till slut”, utan att oroa mig för mycket.

Men det var nära att det inte blev något mål alls för 27-åringen. Linköping hade strax före Wargs mål ett skott i ribban – och domarduon Linus Öhlund och Tobias Björk valde att ringa på det.

– Det var lite skrattretande mest… det var inget jag kunde påverka då. Men det var det jag var inställd på – i stället för att det skulle bli mål, säger Warg med ett skratt.

När vi talades vid för en tid sedan sa du att du skulle fira första målet med champagne.
– (Skratt). Jag får väl poppa en champagne i dag. Det ligger ingen i skåpet, tyvärr. Nu har jag ju lovat dig det, så nu måste jag göra det. Nä, men det är klart… ett glas kan man ta.

Och vad Stefan Warg skulle göra med pucken som betydde hans första SHL-mål visste han.

– Den ska nog hem till mamma och pappa. De har stöttat mig hela karriären. Jag tror att de är jätteglad för min skull. De har väntat som mig.

 

Källa: 24malmö.se