I slutet av den första perioden gjorde topptippade Huddinge två snygga mål inom loppet av 16 sekunder mot Kallinge–Ronneby.

Först var det den skicklige Huddinge-backen Marcus Lissäng som fick avsluta en flygande kontring från Stockholmarna mitt i slottet. Otagbart bakom KRIF:s Isak Edman.

Bara sexton sekunder fick Filip Norman pucken i högerläge, avancerade  – och pricksköt in 3–1 för hemmalaget. Huddinge var effektiva värre i den första perioden.

Den perioden skulle visa sig avgörande för utgången. KRIF kom visserligen tillbaka starkt i slutet av den andra perioden, Karl Olofsson reducerade till 3–2 efter att ha fått två bra lägen på raken. Hans första i fortsättningsserien.

Men närmare än ett friläge från Hampus Olsson som Daniel Fahlström räddade –kom inte KRIF. Huddinge vann den jämna matchen med 3–2 inför endast 313 personer i  Björkängshallen.

Kallinge–Ronneby har fått en tuff start på Allsvenskan Södra. Tre matcher har gett två förluster och laget är inte bättre placerade än sjua.

Nästa match väntar Vimmerby på hemmaplan för KRIF.

Källa: 24blekinge.se