Kristianstads IK studsade tillbaka direkt efter den genanta 0–3-förlusten hemma mot Kallinge/Ronneby senast.

Och man gjorde det på bästa möjliga sätt.

Genom att fullständigt demolera Visby/Roma med 6–0.

KIK sprakade till direkt från nedsläpp och prickade stolpen två gånger inom loppet av de tre första minuterna – men den första perioden förblev mållös efter ett ställningskrig lagen emellan.

I den andra perioden var det gotlänningarna som inledde bäst. Joel Gistedt fick rädda kvar KIK i matchen genom två svettiga frilägesräddningar. Men kort därefter lossnade det framåt för KIK.

Fyra snabba mål gjorde att den andra perioden slutade 4–0 till hemmalaget – varav 3–0-målet var en riktig delikatess signerad Simon Norberg.

Den 21-årige tvåvägscentern fick pucken i boxplay och gled in i slottet, fintade till vänster och lade sedan in pucken bakom Sammy Gustavsson i Visby-målet. Ett mycket vackert nummer av unge Norberg.

– Jag tycker att vi tar över matchen i den andra perioden på grund av att vi får lite längre anfall. Då får vi dem ur balans, börja hitta ytor och vänder runt på dem. Vi har självförtroendet och tålamodet att göra det, säger Mats Lusth.

Visby/Roma försökte äta sig in i matchen i den tredje perioden, men KIK visade klass i defensiven och en storspelande Joel Gistedt fick hålla en välförtjänt nolla i vad som skulle sluta i en 6–0-seger.

Efteråt ville Mats Lusth lyfta fram målvakten Joel Gistedt – men framförallt succékedjan med dagens tvåmålsskytt Simon Norberg, Mikael Johansson och Herman Hansson.

– De är jobbiga att möta för de ger sig aldrig. De tävlar alltid och de tävlar även på träningarna. Det är alltid de som går i bräschen, hela säsongen har det varit så och det är Simon Norberg som driver den kedjan. Han är viktig, säger Mats Lusth.

Kristianstads IK ligger nu på en fjärde plats i en haltande allettan-tabell efter två segrar på de inledande tre omgångarna.

Härnäst väntar hemmamatch mot nästjumbon Valbo redan på söndag.

 

– Det är en ny match, konstaterar Mats Lusth, som inte har något emot det täta matchandet med totalt nio (!) matcher i januari.

– Vi håller ju på med hockey för att vi ska spela matcher.

Källa: 24kristianstad.se