Övrigt

Mats Lusths hyllning: ”Det är alltid de som går i bräschen”

Kristianstads IK studsade tillbaka direkt efter den genanta 0–3-förlusten hemma mot Kallinge/Ronneby senast.

Och man gjorde det på bästa möjliga sätt.

Genom att fullständigt demolera Visby/Roma med 6–0.

KIK sprakade till direkt från nedsläpp och prickade stolpen två gånger inom loppet av de tre första minuterna – men den första perioden förblev mållös efter ett ställningskrig lagen emellan.

I den andra perioden var det gotlänningarna som inledde bäst. Joel Gistedt fick rädda kvar KIK i matchen genom två svettiga frilägesräddningar. Men kort därefter lossnade det framåt för KIK.

Fyra snabba mål gjorde att den andra perioden slutade 4–0 till hemmalaget – varav 3–0-målet var en riktig delikatess signerad Simon Norberg.

Den 21-årige tvåvägscentern fick pucken i boxplay och gled in i slottet, fintade till vänster och lade sedan in pucken bakom Sammy Gustavsson i Visby-målet. Ett mycket vackert nummer av unge Norberg.

– Jag tycker att vi tar över matchen i den andra perioden på grund av att vi får lite längre anfall. Då får vi dem ur balans, börja hitta ytor och vänder runt på dem. Vi har självförtroendet och tålamodet att göra det, säger Mats Lusth.

Visby/Roma försökte äta sig in i matchen i den tredje perioden, men KIK visade klass i defensiven och en storspelande Joel Gistedt fick hålla en välförtjänt nolla i vad som skulle sluta i en 6–0-seger.

Efteråt ville Mats Lusth lyfta fram målvakten Joel Gistedt – men framförallt succékedjan med dagens tvåmålsskytt Simon Norberg, Mikael Johansson och Herman Hansson.

– De är jobbiga att möta för de ger sig aldrig. De tävlar alltid och de tävlar även på träningarna. Det är alltid de som går i bräschen, hela säsongen har det varit så och det är Simon Norberg som driver den kedjan. Han är viktig, säger Mats Lusth.

Kristianstads IK ligger nu på en fjärde plats i en haltande allettan-tabell efter två segrar på de inledande tre omgångarna.

Härnäst väntar hemmamatch mot nästjumbon Valbo redan på söndag.

 

– Det är en ny match, konstaterar Mats Lusth, som inte har något emot det täta matchandet med totalt nio (!) matcher i januari.

– Vi håller ju på med hockey för att vi ska spela matcher.

Källa: 24kristianstad.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se