Blekinge

KHK-stjärnan har toppat formen: ”Skönt med lite medstuds”

Joel Kellman har hittat formen. Med assisten till Mattias Guters 2–3-reducering senast har den Karlskronabördiga forwarden gjort poäng fem matcher i rad.

– Jo men det har känts bra på slutet. Jag har känt mig pigg och det har funkat bra med Calle (Carl Persson) och Komarek (Konstantin). Skönt med lite medstuds, säger Joel Kellman.

LÄS MER: KHK kollapsade i tredje – släppte fem mål

Finns det något som ligger bakom det?
– Jag har fått vara skadefri, peppar, peppar – och kunnat jobba på hårt nu ett tag, det har lönat sig.

Under lördagen möter KHK ett, om än mer än Kellman, formtoppat Malmö. Redhawks har fem raka segrar inför matchen i NKT Arena. Men senast det begav sig – då vann KHK med 4–2 och Kellman stod för två assist.

– Jo men det brukar vara roliga matcher mot Malmö. Fartfyllt och mycket folk på läktarna – vi ta revansch för senat, fortsätter forwarden.

Senast ja. Då höll KHK hyfsat jämn steg med de regerande mästarna HV71 i två perioder. Sedan var det god natt. HV gjorde fem mål i den sista perioden och KHK föll stort.

– Vi slarvar lite mycket tycker jag, och bjuder på några enkla mål. Vi var inte alls nöjda med vår prestation.

Kellman spenderade sin juniortid i Malmö, men att det skulle vara något speciellt att möta skåningarna – det känner han inte.

– Nej inte nu längre. Jag har mött dem ganska många gånger sedan dess, så egentligen inte. Sedan är det heller inte några spelare kvar sedan jag var där.

Vad behöver ni göra mot Malmö?
– Vi måste tillbaka till vårt spel. Då är vi ett bra lag – då kan vi slå alla, avslutar Kellman.

 

 

Källa: 24blekinge.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se