Joel Kellman har hittat formen. Med assisten till Mattias Guters 2–3-reducering senast har den Karlskronabördiga forwarden gjort poäng fem matcher i rad.

– Jo men det har känts bra på slutet. Jag har känt mig pigg och det har funkat bra med Calle (Carl Persson) och Komarek (Konstantin). Skönt med lite medstuds, säger Joel Kellman.

LÄS MER: KHK kollapsade i tredje – släppte fem mål

Finns det något som ligger bakom det?
– Jag har fått vara skadefri, peppar, peppar – och kunnat jobba på hårt nu ett tag, det har lönat sig.

Under lördagen möter KHK ett, om än mer än Kellman, formtoppat Malmö. Redhawks har fem raka segrar inför matchen i NKT Arena. Men senast det begav sig – då vann KHK med 4–2 och Kellman stod för två assist.

– Jo men det brukar vara roliga matcher mot Malmö. Fartfyllt och mycket folk på läktarna – vi ta revansch för senat, fortsätter forwarden.

Senast ja. Då höll KHK hyfsat jämn steg med de regerande mästarna HV71 i två perioder. Sedan var det god natt. HV gjorde fem mål i den sista perioden och KHK föll stort.

– Vi slarvar lite mycket tycker jag, och bjuder på några enkla mål. Vi var inte alls nöjda med vår prestation.

Kellman spenderade sin juniortid i Malmö, men att det skulle vara något speciellt att möta skåningarna – det känner han inte.

– Nej inte nu längre. Jag har mött dem ganska många gånger sedan dess, så egentligen inte. Sedan är det heller inte några spelare kvar sedan jag var där.

Vad behöver ni göra mot Malmö?
– Vi måste tillbaka till vårt spel. Då är vi ett bra lag – då kan vi slå alla, avslutar Kellman.

 

 

Källa: 24blekinge.se