Trots ett kraftigt spelövertag för Kalmar HC var det gästande Mjölby som satt i förarsätet efter den första perioden i alltvåan-premiären. Yushiroh Hirano satte ledningsmålet tidigt men därefter var det gästerna som stod för de två övriga målen i den första akten.

– Vi spelar riktigt bra i första men nyper inte till direkt, vilket gör att det hänger kvar. Det är våra egna misstag och slarv som gör att vi ligger under efter en period, säger Reine Rydberg, tränare i Kalmar HC.

Tidigt i andra satte japanen Yushiroh Hirano sitt andra mål för kvällen och strax därpå tryckte comebackande Jimmie Svensson in 3-2 för hemmalaget.

– Det blir lite flängigt i andra, vilket gynnar dem, tycker jag. Sedan får vi inte riktigt hål på dem i tredje och i ärlighetens namn borde vi nog ha avgjort i powerplay, säger KHC-coachen.

Och visst borde Kalmar HC ha avgjort matchen när Simon Eriksson och Emil Lagerfeldt satt utvisade för gästerna och hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre.

– Känslan är att vi är lite nervösa. Det är första matchen efter uppehållet och allt det där. Sedan måste vi skjuta mer. Även om puckarna inte går in blir det en reaktion hos motståndarna. Som det var i dag spelade vi runt, runt, och letade passningar hela tiden.

Istället för ett matchavgörande 4-2-mål kom kvitteringen till 3-3 när gästerna fick chansen i numerärt överläge.

– De skjuter och gör mål på en retur när en av våra killar tappar klubban.

Med drygt tre och en halv minut kvar kom det förlösande 4-3-målet. I powerplay stötte Linus Dahlstedt in pucken som betydde seger och tre inkasserade poäng till Kalmar HC i premiären.

– Det satt hårt inne, men är ändå helt klart godkänt. Det kommer bli så här tätt och jämnt hela serien – och det är ju de här matcherna man vill spela, säger Rydberg.

Källa: 24kalmar.se