Kalmar

Ineffektivt Kalmar HC vann i premiären

Trots ett kraftigt spelövertag för Kalmar HC var det gästande Mjölby som satt i förarsätet efter den första perioden i alltvåan-premiären. Yushiroh Hirano satte ledningsmålet tidigt men därefter var det gästerna som stod för de två övriga målen i den första akten.

– Vi spelar riktigt bra i första men nyper inte till direkt, vilket gör att det hänger kvar. Det är våra egna misstag och slarv som gör att vi ligger under efter en period, säger Reine Rydberg, tränare i Kalmar HC.

Tidigt i andra satte japanen Yushiroh Hirano sitt andra mål för kvällen och strax därpå tryckte comebackande Jimmie Svensson in 3-2 för hemmalaget.

– Det blir lite flängigt i andra, vilket gynnar dem, tycker jag. Sedan får vi inte riktigt hål på dem i tredje och i ärlighetens namn borde vi nog ha avgjort i powerplay, säger KHC-coachen.

Och visst borde Kalmar HC ha avgjort matchen när Simon Eriksson och Emil Lagerfeldt satt utvisade för gästerna och hemmalaget fick chansen i spel fem mot tre.

– Känslan är att vi är lite nervösa. Det är första matchen efter uppehållet och allt det där. Sedan måste vi skjuta mer. Även om puckarna inte går in blir det en reaktion hos motståndarna. Som det var i dag spelade vi runt, runt, och letade passningar hela tiden.

Istället för ett matchavgörande 4-2-mål kom kvitteringen till 3-3 när gästerna fick chansen i numerärt överläge.

– De skjuter och gör mål på en retur när en av våra killar tappar klubban.

Med drygt tre och en halv minut kvar kom det förlösande 4-3-målet. I powerplay stötte Linus Dahlstedt in pucken som betydde seger och tre inkasserade poäng till Kalmar HC i premiären.

– Det satt hårt inne, men är ändå helt klart godkänt. Det kommer bli så här tätt och jämnt hela serien – och det är ju de här matcherna man vill spela, säger Rydberg.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se