Övrigt

KIK-lånet efter blixtcomebacken: ”Jäkligt kul att vara här”

Tobias Törnkvist lånades in i de två inledande matcherna i allettan, därefter återvände han till Troja och var med i matchen mot Modo för en dryg veckan sedan. På lördagskvällen stod det klart att han skulle återvända till KIK – och i mötet mot Valbo var det med besked.

– Troja spelade i går, efter det tog vi ett snack. Jag åkte ner hit sen i går kväll, säger Tobias Törnkvist.

LÄS MER: Ny KIK-kross – mosade Valbo

Vad är sagt nu?
– Tillsvidare. Det känns jättebra för mig, då får jag spela mycket och få tillbaka självförtroendet. Jag tycker det är jäkligt kul att vara här faktiskt. Nu får jag spela här i Kristianstad och det är det bästa för mig just nu.

Törnkvist stod för en fin insats och noterades för en assist i samband med KIK:s 3–0-mål.

– Det är kul att spela mycket, men för min egen del tycker jag att det är ganska svårt när matcherna rinner iväg så här… jag spelar mycket på känslor och är en känslospelare. Det blir inte så mycket känslor om man vinner med 8–0, säger Tobias Törnkvist och fortsätter:

– Men det är kul. Gubbarna spelar jäkligt bra och det var mycket snygga mål.

Mats Lusth har komponerat ihop Törnkvist tillsammans med det andra Troja-lånet Elias Edström och Marcus Sirén. Och det är en kedja som trivs tillsammans.

– Jag vill ju gärna ge dem ytor, köra runt och tackla och så vidare. Det är tur att jag har de två som är så skickliga bredvid mig, säger Törnkvist.

KIK-tränaren är nöjd med den nykomponerade trion.

– Jag hoppas att vi får ha honom (Törnkvist) här en längre tid nu, så vi kan spela in honom på riktigt. Han är jobbig att möta, men behöver ha lite matchvana, säger Lusth och tillägger:

– Jag tycker hela den kedjan ser riktigt intressant ut. Man ser att det finns mycket skicklighet där. Den är bra komponerad känns det som, det är kul.

 

Källa: 24kristianstad.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se