Ett tappert Valbo, som hade en 8–0-förlust mot Kristianstad i färskt minne, stod för en storartad prestation i måndagens bortamatch mot Kallinge-Ronneby.

Gävlelaget stred matchen igenom mot ett förhandstippat Krif. De täckte skott, jobbade för varandra och lyckades till slut vinna med 2–1.

LÄS MER: Söder straffade Vimmerby

En missräkning för Krif som i stora stunder såg ut att ha konstant en man mer på banan.

Men skott efter skott, och det var en hel del – antingen täcktes av ett hårt krigande Valbo-försvar eller räddades av målvakten Tobias Forsgren. Forsgren som för varje räddat skott växte sig Berlinmurs-stor och till slut var han lika ogenomtränglig som den.

– Grabbarna jobbar kopiöst hårt hela matchen och vi följer vår gameplan i 60 minuter. Bra försvarsspel och bra målvaktsspel, säger Valbos tränare Magnus Eriksson.

Endast Miika Häikkilä lyckades överlista målvakten som räddade 43 av 44 skott. Efter slutsignalen överröstes han av lyckliga lagkamrater som nästan firade som om det var en final. 

– Känslan är att det sitter i skallen. Att vi inte riktigt är där på det sättet vi ska. Vi ger oss själva inte chansen, ett mål på hemmaplan är för dåligt. All heder åt Valbo men vi måste höja oss, säger Krif-tränaren Per Ljusteräng besviket.

KRIF som vann Söderettan i storartad stil är nu inte bättre än sjua i Allettan. Laget får dock snabbt chans till revansch. Redan på onsdag möter de Dalen.

– Det kommer en dag i morgon också och vi måste förbereda oss för matchen på onsdag. Det finns inget annat. Vi kan inte bara prata, prata, prata – nu måste det hända något på isen, avslutar Per Ljusteräng.

 

Källa: 24blekinge.se