Blekinge

KRIF rånade på poäng: ”Nu måste det hända något”

Ett tappert Valbo, som hade en 8–0-förlust mot Kristianstad i färskt minne, stod för en storartad prestation i måndagens bortamatch mot Kallinge-Ronneby.

Gävlelaget stred matchen igenom mot ett förhandstippat Krif. De täckte skott, jobbade för varandra och lyckades till slut vinna med 2–1.

LÄS MER: Söder straffade Vimmerby

En missräkning för Krif som i stora stunder såg ut att ha konstant en man mer på banan.

Men skott efter skott, och det var en hel del – antingen täcktes av ett hårt krigande Valbo-försvar eller räddades av målvakten Tobias Forsgren. Forsgren som för varje räddat skott växte sig Berlinmurs-stor och till slut var han lika ogenomtränglig som den.

– Grabbarna jobbar kopiöst hårt hela matchen och vi följer vår gameplan i 60 minuter. Bra försvarsspel och bra målvaktsspel, säger Valbos tränare Magnus Eriksson.

Endast Miika Häikkilä lyckades överlista målvakten som räddade 43 av 44 skott. Efter slutsignalen överröstes han av lyckliga lagkamrater som nästan firade som om det var en final. 

– Känslan är att det sitter i skallen. Att vi inte riktigt är där på det sättet vi ska. Vi ger oss själva inte chansen, ett mål på hemmaplan är för dåligt. All heder åt Valbo men vi måste höja oss, säger Krif-tränaren Per Ljusteräng besviket.

KRIF som vann Söderettan i storartad stil är nu inte bättre än sjua i Allettan. Laget får dock snabbt chans till revansch. Redan på onsdag möter de Dalen.

– Det kommer en dag i morgon också och vi måste förbereda oss för matchen på onsdag. Det finns inget annat. Vi kan inte bara prata, prata, prata – nu måste det hända något på isen, avslutar Per Ljusteräng.

 

Källa: 24blekinge.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se