Det var under bortamatchen mot Karlskrona i lördags som en eller flera personer i Malmö Redhawks klacksektion höll upp en budskapsbanderoll som syntes genom plexiglaset.

På banderollen stod det: ”Fautores Malmö, Kors & tvärs, Kn*llar brudar, Dricker bärs”.

Banderollen fick snabbt motta stor kritik av andra Malmö Redhawks-supportrar som inte ville förknippas med budskapet, både på läktaren och på sociala medier.

Nu meddelar Malmö Redhawks via sin hemsida att klubben fördömer banderollen och förbjuder den från att synas i framtiden.

– Banderollen strider mot våra värdegrunder och det vi står för. Det blev också mycket upprört bland våra övriga supportrar på läktaren, när en grupp valde att hålla upp en banderoll med ett budskap som majoritet ej vill förknippas med. Banderollen var inte godkänd av Malmö Redhawks, vilket alla budskapsbanderoller skall vara, skriver klubben på sin hemsida.

– Som en åtgärd av detta kommer Malmö Redhawks att förbjuda Fautores (en supporterfalang inom Redhawks red. anm.) att synas med sin banderoll framför Malmö Redhawks klack. Om den står som en symbol framför vår klack, så finns det människor som inte vill stå bakom vad den gruppen står för och hur de uttrycker sig verbalt och på banderoller, skriver klubben.

Källa: 24malmö.se