Att det varit rörigt i Pantern under den sista tiden är ingen hemlighet. Något som även Olle Liss berättade om för 24Malmö.se under förra veckan. Nu träder lagkaptenen Kim Johansson fram och berättar hur han upplevt turbulensen.

– Den här tiden faktiskt varit riktigt tung om jag ska vara helt ärlig. Nu är det utredd, så nu kan jag snacka…, det har varit mycket fokus på allt annat än hockey, säger Kim Johansson och fortsätter:

LÄS MER: Pinsamma missen: ”Det är inte snyggt”

– Jag tror att det påverkar vissa mer och vissa mindre. Även om alla har det i bakhuvudet, så har man varit i föreningen så pass länge, så vill man föreningen väl. Men det har det ju inte gjort…

Hur mycket har det påverkat dig personligen?
– En del, en del… Jag ska inte ljuga. Det är först nu jag känner att jag kan släppa det, och att vi kan gå vidare härifrån. Det har varit en tuff period.

En av de tuffaste i din hockeykarriär?
– Ja, faktiskt, som inte har med hockey att göra. Visst har man haft en del svackor förut, men det har ju handlat om hockeyn. Men något sånt här har jag aldrig varit med om.

Du som har varit i Pantern i sju år nu – hur mycket brinner du för klubben?
– För min del finns det bara i Pantern härnere. Det är säkert samma för Robin Dahse också. Det är oundvikligt att det påverkar en. Men nu blickar vi bara framåt och fokuserar fullt ut på hockeyn.

Och det är precis det IK Pantern försöker att göra nu. I helgen sparkades Håkan Åhlund – och under måndagen presenterades Joby Messier som ny huvudtränare för Pantern.

– Jag har fått ett bra intryck, och få lite mer intryck av honom i dag. Vad jag tycker, så verkar det vara en bestämd tränare som vill ha sin struktur. Vi slängde bort mycket puckar i dag – det fick vi lite skit för.

Har han velat ändra något i spelet?
– Det är nog lite för tidigt. Men det kommer säkert komma. Han vill ju ha sin prägel på hur man ska spela hockey. Nån förändring kommer det säkert.

Kim Johansson får medhåll av Robin Dahse, som är inne på samma spår som  sin lagkapten.

– Det har så klart varit turbulent, men jag tycker att vi som grupp har skött det väldigt bra. Det är en jäkla moral i denna gruppen. Vi jobbar väldigt hårt för varandra. Jag hoppas det kan bli lite lugn och ro här nu, säger Dahse.

Första intrycket av Joby Messier?
– Jag tycker det är bra. Lite engelska, det är lite speciellt. Men det är bra träning det också (skratt).

Källa: 24malmö.se