Det var bara dagar kvar till seriepremiären när Eric Backman bröt sitt kontrakt med Kristianstads IK – och hamnade i Huddinge i den östra hockeyettan-serien. Backman har varit framgångsrik i Huddingetröjan och noterats för 13 poäng på 23 matcher, att jämföra med hans två poäng på 31 matcher i KIK-tröjan.

– Jag fick inte spela mitt spel och jag kände att det var bäst för både klubben och mig att bryta. Det är svårt att visa något när man inte får spela. Men det är egentligen inga ”hard feelings” oss emellan. Hockey är en lagsport och jag kunde inte sitta där och muttra över att jag inte fick spela, säger Eric Backman.

LÄS MER: Andersson vill återuppleva gamla minnen: ”Var rätt snyggt faktiskt”

Vad är skillnaden mellan Kristianstad och Huddinge?
– Det är väl egentligen det sociala. Nu har jag nära till familjen och min hund. Men ska man jämföra föreningarna är det två klubbar med ambitioner. De är rätt lika på det sättet.

Känner du någon bitterhet över att det blev som det blev i Kristianstad?
– Det är klart. Det är aldrig roligt när det blir så, och jag fick vänner för livet där, som Joel Gistedt till exempel. Men de visste vad jag var för spelare och ville de inte ha kvar mig behövde de inte skriva ett kontrakt med mig. Nu har jag gått vidare och kommit bra in i Huddinge. Den mesta bitterheten var att vi inte gick upp i hockeyallsvenskan.

Nu ställs han alltså mot sin gamla klubb på onsdagskvällen, och han erkänner att det kommer bli speciellt.

– Det kommer känns riktigt konstigt att möta dem på ett sätt. Det är inte så längesen jag lämnade…, men det kommer vara roligt. Kristianstad är favoriter varje år och det är lite maktkamp, säger Backman.

Hur mycket gliringar blir det?
– Det lär dem åka på. Jag har mina grabbar som jag ska trycka lite på (skratt).

13 poäng att jämföra med två i KIK. Vad är förklaringen?
– Nä, men det är lite mer fria tyglar här. Så länge man sköter det man ska, så får man hänga med upp i anfallen och det passar mig bättre. Då är det enklare att bidra med sina kvalitéer.

Slutligen. Snart drar fotbollssäsongen igång – blir det något spel?
– Först ska jag ta klivet upp i hockeyallsvenskan med Huddinge. Det är verkligen målsättningen. Sedan får vi se…

 

 

Källa: 24kristianstad.se