Övrigt

Förre KIK-backen inför toppmötet: ”Är mer fria tyglar här”

Det var bara dagar kvar till seriepremiären när Eric Backman bröt sitt kontrakt med Kristianstads IK – och hamnade i Huddinge i den östra hockeyettan-serien. Backman har varit framgångsrik i Huddingetröjan och noterats för 13 poäng på 23 matcher, att jämföra med hans två poäng på 31 matcher i KIK-tröjan.

– Jag fick inte spela mitt spel och jag kände att det var bäst för både klubben och mig att bryta. Det är svårt att visa något när man inte får spela. Men det är egentligen inga ”hard feelings” oss emellan. Hockey är en lagsport och jag kunde inte sitta där och muttra över att jag inte fick spela, säger Eric Backman.

LÄS MER: Andersson vill återuppleva gamla minnen: ”Var rätt snyggt faktiskt”

Vad är skillnaden mellan Kristianstad och Huddinge?
– Det är väl egentligen det sociala. Nu har jag nära till familjen och min hund. Men ska man jämföra föreningarna är det två klubbar med ambitioner. De är rätt lika på det sättet.

Känner du någon bitterhet över att det blev som det blev i Kristianstad?
– Det är klart. Det är aldrig roligt när det blir så, och jag fick vänner för livet där, som Joel Gistedt till exempel. Men de visste vad jag var för spelare och ville de inte ha kvar mig behövde de inte skriva ett kontrakt med mig. Nu har jag gått vidare och kommit bra in i Huddinge. Den mesta bitterheten var att vi inte gick upp i hockeyallsvenskan.

Nu ställs han alltså mot sin gamla klubb på onsdagskvällen, och han erkänner att det kommer bli speciellt.

– Det kommer känns riktigt konstigt att möta dem på ett sätt. Det är inte så längesen jag lämnade…, men det kommer vara roligt. Kristianstad är favoriter varje år och det är lite maktkamp, säger Backman.

Hur mycket gliringar blir det?
– Det lär dem åka på. Jag har mina grabbar som jag ska trycka lite på (skratt).

13 poäng att jämföra med två i KIK. Vad är förklaringen?
– Nä, men det är lite mer fria tyglar här. Så länge man sköter det man ska, så får man hänga med upp i anfallen och det passar mig bättre. Då är det enklare att bidra med sina kvalitéer.

Slutligen. Snart drar fotbollssäsongen igång – blir det något spel?
– Först ska jag ta klivet upp i hockeyallsvenskan med Huddinge. Det är verkligen målsättningen. Sedan får vi se…

 

 

Källa: 24kristianstad.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se