Kristianstads IK gjorde en av säsongens mest disciplinerade insatser i mötet mot Huddinge. Det hjälpte dock inte. Hemmalaget vann med 4–2 anförda av Måns Krüger (lillebror till NHL-spelaren Marcus Krüger), som såg till att Huddinge såväl kvitterade, som tog ledningen.

Mycket tack vare att KIK bjöd Huddinge på åtminstone tre av målen, genom individuella misstag, som så många gånger förr.

LÄS MER: Förre KIK-backen inför toppmötet: ”Är mer fria tyglar här”

Efteråt var KIK-tränaren Mats Lusth väldigt besviken.

– Vi spelade ett bra bortaplan-spel. Men vi hade respekt för varandra, och jag tyckte aldrig att matchen lyfte riktigt. Däremot tycker jag att vi hade matchen hela tiden och det kändes som att vi var storleken större, säger Mats Lusth och forsätter:

– Vi gjorde en perfekt bortamatch i 57 minuter – sen bjuder vi bort det… man kan inte skylla på orutin heller. Det är de rutinerade spelarna som är inne och det är för dåligt. De små sakerna gör att man blir irriterad.

Vad säger man till laget efter en sån här insats?
– Ja du… jag sa att vi gav bort det. De här målen som kommer…, den här prestationen är egentligen inte värd nånting nu. Vi måste hålla huvudet kallt. Vi har för rutinerat folk för att göra sådana här misstag.

Lusth fortsätter:

– Det är bittert och surt. Vi gjorde det bra, men sen bjuder vi på 2–2 och 3–2. Vi ger bort de här poängen och det känns jävligt surt.

Plustecken hos er i kväll?
– Acke Ringström gjorde det bra på backsidan. Malte Sjögren och Hampus Forsling körde jävligt hårt och satte press på deras backar.

Joel Gistedt?
– Absolut Gistedt också. Han gjorde det bra och är viktig för oss.

Källa: 24kristianstad.se