Övrigt

Individuella misstag sänkte KIK – igen: ”Det är för dåligt”

Kristianstads IK gjorde en av säsongens mest disciplinerade insatser i mötet mot Huddinge. Det hjälpte dock inte. Hemmalaget vann med 4–2 anförda av Måns Krüger (lillebror till NHL-spelaren Marcus Krüger), som såg till att Huddinge såväl kvitterade, som tog ledningen.

Mycket tack vare att KIK bjöd Huddinge på åtminstone tre av målen, genom individuella misstag, som så många gånger förr.

LÄS MER: Förre KIK-backen inför toppmötet: ”Är mer fria tyglar här”

Efteråt var KIK-tränaren Mats Lusth väldigt besviken.

– Vi spelade ett bra bortaplan-spel. Men vi hade respekt för varandra, och jag tyckte aldrig att matchen lyfte riktigt. Däremot tycker jag att vi hade matchen hela tiden och det kändes som att vi var storleken större, säger Mats Lusth och forsätter:

– Vi gjorde en perfekt bortamatch i 57 minuter – sen bjuder vi bort det… man kan inte skylla på orutin heller. Det är de rutinerade spelarna som är inne och det är för dåligt. De små sakerna gör att man blir irriterad.

Vad säger man till laget efter en sån här insats?
– Ja du… jag sa att vi gav bort det. De här målen som kommer…, den här prestationen är egentligen inte värd nånting nu. Vi måste hålla huvudet kallt. Vi har för rutinerat folk för att göra sådana här misstag.

Lusth fortsätter:

– Det är bittert och surt. Vi gjorde det bra, men sen bjuder vi på 2–2 och 3–2. Vi ger bort de här poängen och det känns jävligt surt.

Plustecken hos er i kväll?
– Acke Ringström gjorde det bra på backsidan. Malte Sjögren och Hampus Forsling körde jävligt hårt och satte press på deras backar.

Joel Gistedt?
– Absolut Gistedt också. Han gjorde det bra och är viktig för oss.

Källa: 24kristianstad.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se