Fyra förluster på de inledande fem matcherna. Som grädde på moset saknas en hel del spelare på grund av skador. Läget för Nybro Vikings inför onsdagens viktiga hemmamatch mot Väsby kunde ha sett bättre ut. Trots det är tränaren Andreas Holfelt positiv inför onsdagens heta drabbning i Liljas Arena. 

– Det känns bättre nu än vad det gjorde i söndags när vi åkte hem från Hudiksvall och än vad det gjorde i måndags, säger han och fortsätter.

Marcus Mellström blir borta en lång tid tyvärr med bruten tumme. Markus Palmberg och Samuli Kivimäki kommer inte att vara med mot Väsby. Robin Wengdahl är positiv och kan troligtvis spela och Kim Runermark har sagt att det är okej. Patrik Fransson vet vi inte än så det är lite osäkert där. Som det ser ut just nu så kommer vi att ha fyra kedjor imorgon, så läget ser bättre ut än vad man kunde tänka sig.

Till onsdagens match hemma mot Väsby har Nybro Vikings lånat in den SHL-meriterade forwarden Mattias Elfström från Allsvenska Västervik. 

LÄS MER: Vikings lånar in SHL-meriterad forward

Sedan söndagens förlustmatch borta mot Hudiksvall har tränarduon Andreas Holfelt och Jerker Jonsson tvingats pussla om en del i truppen. Inför Väsby-matchen ser det dock ut att kunna lösa sig för tränarna.

– Det har varit mycket fokus på vad vi kommer kunna ställa på benen mot Väsby. Vi behöver börja vinna hockeymatcher helt enkelt. Senaste matchen mot Hudiksvall var en besvikelse, den matchen var inte omöjligt för oss att ta poäng. Skillnaden var att vi inte gjorde mål och de gjorde några enkla. Så vi behöver bara vinna, det är inget att hymla med, säger han.

Tränaren Andreas Holfelt menar att lagets prestation i Allettan så här långt har att göra med misstagen i egen zon.

– Vi måste börja minimera våra misstag. Av alla mål vi har släppt in i Allettan så är 80 procent av dem något som vi hade kunnat förhindra. Vi har bland annat släppt in något mål för enkelt bakåt samt att i vissa stunder har vi haft pucken under kontroll själva och spelat i gapet på en motståndare med bra läge. Då vinner man inga matcher i tuffa Allettan, så enkelt är det, säger han och fortsätter.

– Sedan har vi inte gjort många mål framåt och gör man inte det så blir det ännu viktigare att man inte bjuder till något bakåt.

Trots defensiva misstag och bjudningar så vill Holfelt att spelarna ska fortsätta vara kreativa – men till en viss måtta.

– Det gäller att, utan att bli tråkig och ställa in bussen, så måste spelarna fortsätta vara kreativa. Dock måste de börja ta ansvar när man är kreativ och när man lägger en sarg ut eller bara lägger ner pucken djupt för att göra en smart sak, säger Andreas Holfelt och fortsätter.

– Vi har försökt tjata om back-to-basic i sex månader nu samtidigt som vi inte vill ta ifrån kreativiteten hos spelarna. De måste få vara kreativa. Vi har spelare som är oerhört skickliga samtidigt som det måste finnas en balans mellan det. Risktagandet måste helt enkelt bli bättre, avslutar han.

Matchen börjar 19.00 och du kan följa liverapporteringen via 24Nybro.se under onsdagskvällen. 

Källa: 24nybro.se