Nybro

Så ska Vikings ta sig över strecket mot Väsby

Fyra förluster på de inledande fem matcherna. Som grädde på moset saknas en hel del spelare på grund av skador. Läget för Nybro Vikings inför onsdagens viktiga hemmamatch mot Väsby kunde ha sett bättre ut. Trots det är tränaren Andreas Holfelt positiv inför onsdagens heta drabbning i Liljas Arena. 

– Det känns bättre nu än vad det gjorde i söndags när vi åkte hem från Hudiksvall och än vad det gjorde i måndags, säger han och fortsätter.

Marcus Mellström blir borta en lång tid tyvärr med bruten tumme. Markus Palmberg och Samuli Kivimäki kommer inte att vara med mot Väsby. Robin Wengdahl är positiv och kan troligtvis spela och Kim Runermark har sagt att det är okej. Patrik Fransson vet vi inte än så det är lite osäkert där. Som det ser ut just nu så kommer vi att ha fyra kedjor imorgon, så läget ser bättre ut än vad man kunde tänka sig.

Till onsdagens match hemma mot Väsby har Nybro Vikings lånat in den SHL-meriterade forwarden Mattias Elfström från Allsvenska Västervik. 

LÄS MER: Vikings lånar in SHL-meriterad forward

Sedan söndagens förlustmatch borta mot Hudiksvall har tränarduon Andreas Holfelt och Jerker Jonsson tvingats pussla om en del i truppen. Inför Väsby-matchen ser det dock ut att kunna lösa sig för tränarna.

– Det har varit mycket fokus på vad vi kommer kunna ställa på benen mot Väsby. Vi behöver börja vinna hockeymatcher helt enkelt. Senaste matchen mot Hudiksvall var en besvikelse, den matchen var inte omöjligt för oss att ta poäng. Skillnaden var att vi inte gjorde mål och de gjorde några enkla. Så vi behöver bara vinna, det är inget att hymla med, säger han.

Tränaren Andreas Holfelt menar att lagets prestation i Allettan så här långt har att göra med misstagen i egen zon.

– Vi måste börja minimera våra misstag. Av alla mål vi har släppt in i Allettan så är 80 procent av dem något som vi hade kunnat förhindra. Vi har bland annat släppt in något mål för enkelt bakåt samt att i vissa stunder har vi haft pucken under kontroll själva och spelat i gapet på en motståndare med bra läge. Då vinner man inga matcher i tuffa Allettan, så enkelt är det, säger han och fortsätter.

– Sedan har vi inte gjort många mål framåt och gör man inte det så blir det ännu viktigare att man inte bjuder till något bakåt.

Trots defensiva misstag och bjudningar så vill Holfelt att spelarna ska fortsätta vara kreativa – men till en viss måtta.

– Det gäller att, utan att bli tråkig och ställa in bussen, så måste spelarna fortsätta vara kreativa. Dock måste de börja ta ansvar när man är kreativ och när man lägger en sarg ut eller bara lägger ner pucken djupt för att göra en smart sak, säger Andreas Holfelt och fortsätter.

– Vi har försökt tjata om back-to-basic i sex månader nu samtidigt som vi inte vill ta ifrån kreativiteten hos spelarna. De måste få vara kreativa. Vi har spelare som är oerhört skickliga samtidigt som det måste finnas en balans mellan det. Risktagandet måste helt enkelt bli bättre, avslutar han.

Matchen börjar 19.00 och du kan följa liverapporteringen via 24Nybro.se under onsdagskvällen. 

Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se