Nybro Vikings hade inför matchen mot Väsby IK en rätt så sargad trupp. Laget tvingades att låna in forwarden Mattias Elfström från Västervik för att fylla truppen.

På isen ställde tränarduon upp med fyra hela kedjor men trots det var det ett Vikings som inte gick att känna igen. Bortalaget Väsby tog ledningen i mitten på första perioden. Ett resultat som stod sig till den tredje.

Efter 40 spelade minuter med felpass och ett Vikings som inte gick att känna igen, så kom laget ut till den tredje perioden med ny energi. Efter 2.53 minuter in i den tredje hade Vikings vänt på steken från 0-1 underläge till 2-1 ledning efter mål av Patrik Fransson och Erik Näslund. 

Hemmalaget Nybro Vikings såg ut att knipa tre poäng i den viktiga matchen mot Väsby men Jacob Lundin ville annat. Forwarden lyckades styra in kvitteringspucken med cirka tre minuter kvar på matchuret.

Matchen gick till förlängning. När de 1 022 personerna hade gjort sig i ordning för en straffläggning så klev matchhjälten Alex Ek fram och avgjorde med sitt 3-2 mål.

Med 45 sekunder kvar på klockan stötta han in en retur och fixade bonuspoängen till Nybro Vikings.

– Först och främst är det tråkigt att vi inte kunde ta tre poäng men jag är glad att vi kunde knipa minst två i alla fall, säger Alex Ek och fortsätter.

– Det var väldigt viktigt med en vinst här ikväll, speciellt för självförtroendet. Vår insats i den tredje perioden var mycket bättre än vad vi har visat under hela allettan så här långt, så det är något vi får ta med oss.

Ni verkade inte vara med i matchen under de 40 första minuterna. Vad var det som hände i tredje?
– Det blir så här när man ligger i ett jobbigt läge. Det blir jobbigt mentalt. Inför tredje perioden var det inte mycket som sades utan det vara bara ut och spela och släppa allt, säger han och fortsätter.

– Vi har det som krävs för att spela bra i 60-65 minuter. Vår prestation i de första matcherna i Allettan är inte okej för att vara oss. Vi måste visa för alla som betalar pengar för att se oss och offrar en onsdagskväll att vi hela tiden kämpar ute på isen trots motgångar.

Du klev fram när många bärande spelare saknades. Vad hann du tänka vid målsituationen?
– Först tänkte jag att hoppas Bolin ser mig, sedan hann jag tänka att jag ska lägga pucken mellan benen på målvakten, men när han kom fel i situationen var det bara för mig att lägga in den, säger Alex Ek.

Vad var det för känsla du fick när du såg att den gick in?
– Extremt skönt och lättad. Vi ska egentligen åka härifrån med tre poäng. Nu fick vi två. De här två poängen blir viktiga tillslut ändå, avslutar han.

 

Källa: 24nybro.se