Nybro

KRÖNIKA: ”Skärpning Vikings – det håller inte”

För knappt en månad sedan hade Nybro Vikings precis avslutat grundserien i division 1 och slutat på en tredje plats, tätt efter tvåan Kristianstad och ettan Kallinge/Ronneby. Självförtroendet och inte minst hockeyspelet fanns där – en månad senare är det som bortblåst.

Det blev förvisso vinst för Nybro Vikings under onsdagens hemmamatch mot Väsby men det har man bortalaget att tacka för. Gästerna från Stockholm var inte mycket att hänga i granen efter insatsen i Liljas Arena.

Nybro Vikings agerande i 40 minuter var rent ut sagt bedrövligt, sett till den trupp man har och vilken kvalitét vissa spelare besitter. Jag är medveten om att många spelare är borta och det är inte vilka som helst, men att kvalitén ska dippa så pass mycket, ska bara inte ske.

Felpassning efter felpassning och alldeles för många bjudningar i egen zon. Det var bara tur att det inte var ett bättre lag på andra sidan, för annars hade det inte slutat som det gjorde igår.

Jag skrev det redan i min förra krönika och höjde ett varningens finger för just det defensiva spelet. Då var jag lite smått orolig över den defensiva insatsen som Vikings visade upp några få gånger under höstsäsongen – där soloåkningarna och felpassningarna dominerade.

”Ska Nybro Vikings blanda sig i på allvar är det dags att skärpa sig”

Om jag för en månad sedan höjde ett varningens finger, höjer jag nu upp hela handen. Nu är det verkligen läge att slipa bort den nonchalansen och spela hockey i 60 minuter som man egentliga kan göra. Det håller inte i den här serien att stå för bleka insatser i var och varannan match. Ska Nybro Vikings blanda sig i på allvar är det dags att skärpa sig. 

Det måste till en förändring och det snabbt, för spelet man har visat upp under den första tredjedelen av Allettan håller inte – inte på den här nivån som föreningen vill vara, i alla fall.

Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se