För knappt en månad sedan hade Nybro Vikings precis avslutat grundserien i division 1 och slutat på en tredje plats, tätt efter tvåan Kristianstad och ettan Kallinge/Ronneby. Självförtroendet och inte minst hockeyspelet fanns där – en månad senare är det som bortblåst.

Det blev förvisso vinst för Nybro Vikings under onsdagens hemmamatch mot Väsby men det har man bortalaget att tacka för. Gästerna från Stockholm var inte mycket att hänga i granen efter insatsen i Liljas Arena.

Nybro Vikings agerande i 40 minuter var rent ut sagt bedrövligt, sett till den trupp man har och vilken kvalitét vissa spelare besitter. Jag är medveten om att många spelare är borta och det är inte vilka som helst, men att kvalitén ska dippa så pass mycket, ska bara inte ske.

Felpassning efter felpassning och alldeles för många bjudningar i egen zon. Det var bara tur att det inte var ett bättre lag på andra sidan, för annars hade det inte slutat som det gjorde igår.

Jag skrev det redan i min förra krönika och höjde ett varningens finger för just det defensiva spelet. Då var jag lite smått orolig över den defensiva insatsen som Vikings visade upp några få gånger under höstsäsongen – där soloåkningarna och felpassningarna dominerade.

”Ska Nybro Vikings blanda sig i på allvar är det dags att skärpa sig”

Om jag för en månad sedan höjde ett varningens finger, höjer jag nu upp hela handen. Nu är det verkligen läge att slipa bort den nonchalansen och spela hockey i 60 minuter som man egentliga kan göra. Det håller inte i den här serien att stå för bleka insatser i var och varannan match. Ska Nybro Vikings blanda sig i på allvar är det dags att skärpa sig. 

Det måste till en förändring och det snabbt, för spelet man har visat upp under den första tredjedelen av Allettan håller inte – inte på den här nivån som föreningen vill vara, i alla fall.

Källa: 24nybro.se