Förlust med 2–1 och vinst med 2–1. Så har de två senaste matcherna mot Luleå slutat för Malmö Redhawks. När lagen återigen möttes på torsdagskvällen slutade det återigen med en 2–1-förlust för ett annars formstarkt Malmö Redhawks.

– Ja…, jag tycker slutresultatet, med tanke på hur det såg ut, är rättvist. Jag tycker generellt sätt att det är en ganska dålig match. Vi är sämre än Luleå i första perioden, men sen är det två jämna perioder, säger Malmö Redhawks assisterande tränare Martin Filander och fortsätter:

– Vi skapade oss lite lägen, men vi har högre förväntningar på oss själva, med det vi presterar i dag. Luleå krigade på, och är starka på bortaplan. Vi ger oss själva inte chansen att ta fler poäng.

För det var ingen vidare hockeymatch som utspelade sig i Malmö Arena den här torsdagskvällen – trots det var Redhawks ytterst nära att knipa såväl tre poäng som två poäng. Men matchen togs till straffar, där Luleås Emil Larsson avgjorde matchen.

– Det behövs mer kamp därute och mer tro på sig själv för att man ska kunna vinna matcher i den här ligan. Vi behöver studsa upp, vi får gratulera Luleå till vinsten och säga god natt, säger Filander.

Därmed stannade Malmö Redhawks segersvit vid sex raka segrar. Men däremot har laget nu tagit poäng i sju raka matcher.

Källa: 24malmö.se