Publikfest med 8828 (sålda biljetter) på läktarna och serieledaren Växjö Lakers på besök.

Då vek Malmö Redhawks ner sig fullständigt hemma i Malmö Arena – med hela 0–4.

Kaoset började redan innan matchen blåstes i gång när forwardsstjärnan Robin Alvarez, som var petad till extraspelare, plötsligt rapporterades in som sjuk av klubben precis före matchstart. I stället hämtades Max Görtz och Jens Olsson ner från läktaren för att spela i Alvarez frånvaro.

Inledningsvis bjöd Malmö Redhawks upp till dans och höll jämna steg med seriesuveränen Växjö, ända tills tre minuter återstod av den första perioden. Då klev Växjös JVM-stjärna Lias Pettersson fram och tryckte dit 0–1-målet.

Och den andra perioden hann knappt börja innan Redhawks åkte på nästa snyting. Redan efter drygt en minut gick Malmöförsvaret bort sig och Växjö kunde lekande lätt sätta 0–2-målet.

Chockstarten var ett faktum – och därefter orkade Malmö Redhawks aldrig repa sig. Växjö gjorde ytterligare två mål i den andra perioden, vilket gjorde att Redhawks behövde hämta upp underläge med 0–4 i den tredje perioden.

Hemmalaget försökte kraftsamla för en reducering, men saknade udd och den sista perioden blev ett sömnpiller där Växjö spelade av matchen och åkte sedan hem till Småland med alla tre poängen efter slutresultatet 0–4.

Skottstatistiken vann Växjö totalt med förkrossande 30–15.

Källa: 24malmö.se