Stefan Warg har inte gjort sig känd som någon spexig back på något sätt, utan snarare som en defensiv pjäs som alltid sätter laget före allting annat. Men de senaste veckorna har något hänt – och Warg har vuxit ut till en av Malmö Redhawks viktigaste backar.

– Jag har fått bättre utdelning, du vet: nytt år – nya möjligheter, säger Stefan Warg med ett leende innan han fortsätter:

LÄS MER: Warg efter första SHL-målet: ”Ett glas champagne kan man väl ta”

– Jag har försökt skärpa till vissa saker och börjat jobba mer med saker vid sidan av, för att få mer utveckling på det. Det är kul att det ger resultat.

Vad har du ändrat på?
– Nej, men jag har lagt ner lite mer fokus på att bli lite bättre, bli lite mer professionell, jobba på de här procenten som finns runt omkring.

Kan du berätta något specifikt?
– Jag har till exempel jobbat med tekniken och skottet. Men också jobbat med att bli snabbare på isen – bli mer explosiv. Då får man mer pondus därute, det gör att man får bättre självförtroende. Det är många faktorer som spelar in.

Han fortsätter:

– Jag har jobbat på hårt med alla delar runt omkring. Jag har fått fantastisk hjälp av Freddie Sjögren (fystränare i Malmö Redhawks). Vi har bra killar runt omkring oss.

För drygt två veckor sedan kom Wargs första SHL-mål – något som påverkat honom positivt.

– Det var så klart skönt. Men jag försöker bara vara avslappnad, men känner att jag tror lite mer på mig själv i allroundspelet än tidigare, säger han.

Och du har gjort poäng tre matcher i rad…
– Det är bara att fortsätta (skratt).

Och det är nu den här intervjun börjar bli riktigt intressant, för den tar en ny vändning. Vi backar tillbaka bandet till mars 2016.

– Innan förra säsongen tränade jag ingen sommarträning alls på grund av en operation i min höft. Nu i sommar har jag kunnat köra sommarträning och haft ett bättre upplägg. Jag har bättre ork och orkar vara mer delaktig i spelet, säger Warg och fortsätter:

– Man märker skillnad. Går man in dåligt tränad inför en säsong, så kanske det inte är så stor chans att formkurvan går uppåt. Jag är inte missnöjd med förra säsongen med tanke på de förutsättningarna jag hade. Men i år känner jag att formen är på väg uppåt.

Men skulle du säga att du var dåligt tränad förra säsongen?
– Ja ja. Men det har jag varit ärlig och sagt. Man blir dåligt tränad om man inte rör på sig på en hel sommar. Jag gjorde rent runt höftkulan och det var ungefär sex månaders rehab.

Efter den här säsongen går hans kontrakt ut – och den snart 28-årige Warg berättar att Redhawks har visat intresse för att han ska stanna kvar.

– Jag vet att Malmö har visat intresse. Vi får se var det landar…

Vad vill du?
– Jag är jättetacksam för att Malmö har gett mig chansen i SHL. Jag var med och tog upp dem och det skulle vara jättekul att få göra en resa från allsvenskan till en SM-final, och få stå där och lyfta bucklan. Det vore en dröm.

Med andra ord vill du stanna i Malmö?
– Kortfattat, ja.

Har du någonsin varit i bättre form?
– När jag var 18, kanske…, nej, men jag har ju dragits med de här höftproblemen och har gått på sprutor. Jag har spelat två år på sprutor. Men sen jag opererade har det känts bra. Nu är jag på väg uppåt – det är i de här åren man ska vara som bäst.

Källa: 24malmö.se