Kalmar HC har fått en flygande start på alltvåan. Två uddamålssegrar innebär sex poäng och tätkänning för det hårdsatsande laget.

Senast mot Värnamo var det den nykomponerade kedjan med nyförvärvet Adam Persson, Mikael Friberg och Niklas Sjöström som visade vägen och stod för KHC:s samtliga tre mål i matchen.

– Vi byggde vidare från den första matchen där vi spelade bra, men inte fick in pucken. Mot Värnamo stämde det bra för oss och det kändes bra i helheten. Det var inte bara att målen kom, utan vi jobbade hårt över hela banan och flera av målen kom till för att vi stressade dem högt upp, säger Niklas Sjöström, som stod för tre assistpoäng i matchen.

– Kul att både Adam (Persson) och ”Micke” (Friberg) fick göra mål. Det är viktigt att fler enheter kan leverera och inte bara förstafemman.

Vad tycker du om er start av alltvåan?
– Självklart är vi nöjda med att stå på sex poäng efter två matcher. Men samtidigt vet vi om att det kommer bli tufft i varje match och tummar man på något kommer man åka på stryk. Men vi är så pass bra att vi kan ta tre poäng i alla matcher. Målet är att vinna serien.

Söndagens gäster från Kungälv, vad vet du om dem?
– Egentligen inte mycket alls. Jag mötte dem för några år sen när jag spelade i ettan. Då var de ett lag i de nedre regionerna, men lånade in lite juniorspelare från Frölunda. Nu vet jag inte så mycket, men vi ska gå in och sätta prägel på matchen med vårt spel, så får motståndarna rätta sig efter oss.

Shawn Mueller är tillbaka i matchtruppen och Jimmie Svensson som fick en otäck smäll mot huvudet i onsdagens match körde på för fullt på fredagsträningen och räknar med spel.

Källa: 24kalmar.se