Det var ett sargat Vikings som kom till söndagens tidiga match hemma mot Visby/Roma med en tung förlust borta mot Huddinge senast.

Hemmalaget fick en tung uppförsbacke när ställningen efter 20 minuter var 0-2 till gästerna.

Då kom vändningen. Tränaren Andreas Holfelt plockade ut målvakten Alexander Johansson och ersatte honom med Hugo Fagerblom. 

Hemmaspelarna växlade upp och inom loppet av sex minuter hade Vikings hämtat upp 0-2 underläget till 2-2.

– Jag fick en skön start med några puckar rakt på. Sedan när vi fick in två snabba i början var det bara att fokusera att hålla Visby bakom sig, målmässigt, säger Hugo Fagerblom. 

Vikings fortsatte att trycka på i början av tredje perioden och kunde välförtjänt ta ledningen för första gången i matchen genom comebackande forwarden Samuli Kivimäki. 

Gästerna Visby/Roma försökte hitta tillbaka in i matchen med en kvittering men Fagerblom stod emot samtliga försök. Istället kunde Robin Wengdahl skicka in 4-2 med en sekund kvar av tredje perioden.

– Efter ett bottennapp senast så var det otroligt skönt att få chansen att hoppa in och avgöra i dag, säger Hugo Fagerblom och fortsätter.

– Det var ingen drömsituation jag fick men det var roligt att komma in.

Första trepoängaren på hemmais i Allettan. Hur viktig var den här segern?
– Det var en fantastisk skön seger. Det går inte att beskriva hur mycket den här segern betyder för oss i det här läget, avslutar målvakten.

 


Källa: 24nybro.se